استاد موسویان درباره «ادب و آداب سخن گفتن درباره مضامین دینی» به شفقنا گفت: خداوند، پیامبر اکرم (ص) را رحمة للعالمین نامیده است/ دربارهی شخصیتی چون پیامبر (ص) و امام علی (ع) رعایت ادب و آداب الزامیتر است/ اجازه ارائه دیدگاههای مختلف در صداوسیما داده شود./ برخوردهایی که اخیرا صورت گرفته یا به دلیل برداشت غلط است یا می خواهند سیاست های تند و خشن علیه مردم اجرا کنند و از راه بیان اینگونه مطالب خلاف واقع اقدامات خود را توجیه کنند
حجت الاسلام والمسلمین سید ابوالفضل موسویان استاد دانشگاه مفید گفت: رسانه های عمومی نباید در انحصار گرایش خاصی بوده و ایده ای که صرفا به زعم خود درست است را مطرح کنند چراکه این رویه سبب بی اعتمادی مردم به آنها می شود.
حجت الاسلام سید ابوالفضل موسویان در گفت وگو با شفقنا اظهار داشت: در سخن گفتن پیرامون شخصیت افراد باید رعایت ادب را داشته باشیم. قرآن کریم در آیات متعددی دستور داده که مردم باید از بیان کلماتی که جنبه اهانت و توهین داشته باشد پرهیز کنند. و در مورد بزرگان دین این ادب باید بیشتر مورد توجه باشد و رعایت ادب و آداب و دقت در مضامین در خصوص پیامبر اکرم (ص)، امام علی (ع) و دیگر معصومین علیهم السلام ضروری تر و الزامی تر است.
وی بیان کرد: «تعابیر زشت و خلاف واقع نسبت به پیامبر اکرم (ص) و امیرالمومنینن (ع)، مسلما از نظر فقهی و نیز آیات و روایات یک گناه بزرگ، عملی مردود و مجرمانه است. نباید نسبت به این قضیه که سبب جریحه دارشدن روحیه مومنین و متدینین شده است، کوتاهی شود».
وی با بیان اینکه خداوند در قرآن کریم، پیامبر اکرم (ص) را رحمة للعالمین نامیده است، گفت: خداوند در آیاتی دیگر خطاب به پیامبر می فرماید: «اگر تو انسان تند و خشنی بودی مردم از گرد تو پراکنده می شدند». این نشان می دهد رفتار پیامبر (ص) با مردم اینگونه بوده و خداوند به وی توصیه می کند که این رفتار را تغییر ندهد.
وی بیان داشت: «برخوردهایی که اخیرا صورت گرفته یا به دلیل برداشت غلط است یا می خواهند سیاست های تند و خشن علیه مردم اجرا کنند و از راه بیان اینگونه مطالب خلاف واقع اقدامات خود را توجیه کنند».
وی در مورد کاربرد کلمات درباره شخصیت ها و مقدسات مذهبی گفت: همانگونه که خداوند در قرآن می فرماید: «قل انا بشر مثلکم» و نیز در تشهد نماز ابتدا به بندگی پیامبر اکرم (ص) و سپس به رسالت او شهادت می دهیم بنابراین در مورد ایشان و ائمه معصومین نباید غلو کرد و از سوی دیگر بکاربردن تعابیر دون شخصیت ایشان، خلاف واقع یا موهن هم ممنوع است.
آقای موسویان گفت: رسانه های عمومی که متعلق به همه مردم است باید در اختیار همه اندیشمندان که مردم به آنها توجه دارند قرار گیرد و نباید در انحصار عده ای خاص قرار گیرد که جنبه سیاسی شخصیت آنها بر جنبه علمی آنها غلبه دارد.
وی گفت: ما باید از حوزویانی که از نظر فضل و آگاهی در سطح بالاتری بوده و مورد تائید جوامع اسلامی هستند استفاده کنیم و البته اجازه ارائه دیدگاه های مختلف را بدهیم.
وی تاکید کرد: اینکه اولویت را به کسانی دهیم که از نظر سیاسی و فکری به گرایش خاصی تعلق دارند بدهیم کار نادرستی است و سبب می شود این رسانه های عمومی از رسالت خود بازمانده و مردم هم نسبت به آنها کم توجه می شوند کمااینکه شاهد هستیم درصد زیادی از مردم از این رسانه ها استفاده نمی کنند.
وی ادامه داد: مسئولان رسانه های عمومی باید توجه کنند که در جایگاهی قرار گرفتند که حقوق مردم را باید رعایت کنند و نباید فقط دنبال جریان خاصی باشند و ایده ای که به زعم خودشان درست است را مطرح کنند و نظرات دیگر مطرح نشود.