محمدعلی کوشا: ایجاد مزاحمت با طبلزنیها چه معنی دارد. استاد حوزه علمیه قم گفت: برخی مجالس عزاداری، هدف قیام امام حسین (ع) را به حجاب کامل میبرد؛ حالا روضهخوانیهای خرافی و مداحیهای خارج از عرف که جای خود دارد.
به گزارش وبسایت مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم، استاد محمدعلی کوشا در مراسم شام غریبان خاندان امام حسین (ع) که با حضور اقشار مختلف مردم در محل سالن اجتماعات این مجمع برگزار شد، اظهار داشت: اینکه ما پس از سالیان دراز امام حسین (ع) را گرامی میداریم فقط به خاطر حادثه کربلا و قتلعام وحشیانه خاندان ایشان نیست بلکه به خاطر جنبههای ملکوتی امام ویارانش است. وی بابیان اینکه امامت امامان از سوی خداست اما ولایت ایشان زمانی محقق است که مردم بخواهند و درصحنه باشند، گفت: امامان بهترین افراد برای سرپرستی جامعه هستند. اگر ما به قرآن توجه کنیم، میبینیم باید در امور جامعه بهترینها را برگزینیم همانگونه که یوسف پیامبر بهترین بود و زمانی که از شاه مصر خواست او را بهعنوان مسئول اقتصادی جامعه انتخاب و منصوب کند؛ گفت: من امانتدار و متخصص هستم.
این استاد حوزه علمیه قم افزود: قرآن به انسانها میگوید بهترینها را برای امور خود و جامعه برگزینید. وی بابیان اینکه اگر میگوییم، ائمه (ع) الگوهای برترند، نهفقط ازنظر مدیریت جامعه، بلکه ایشان ازنظر تقوا و دانش و علم، در مرتبه اعلی قرار دارند، گفت: عقل هم حکم میکند افراد دارای مرتبه والا در اولویت امور باشند.
استاد کوشا متذکر شد: در عزاداریها باید بهگونهای برنامهریزی کنیم که تعهد و مسئولیت بیشتری احساس کنیم و امامان را الگوی خودمان قرار دهیم، نه اینکه بهواسطه مجالسی بنام امامت، حجابهایی درست کنیم که مانع از فهم امامت شوند. چه معنی دارد به یک دسته عزاداری به تعداد نفرات طبل میدهند تا اسباب زحمت و مزاحمت بسازند؟ وی خاطرنشان کرد: اینها چیزهایی است که قیام امام حسین را به حجاب کامل میبرد؛ حالا روضهخوانیهای خرافی و مداحیهای خارج از عرف که جای خود دارد و متأسفانه هیچیک از علما نصیحت نمیکنند.
این استاد حوزه علمیه قم در پایان گفت: متأسفانه رادیو و تلویزیون ما هم به ترویج اینکارهای ظاهری به قول خودشان شور کمک میکند.