Please make sure that, your allow_url_fopen or cURL is enabled. Also, make sure your API key and location is correct. Verify your location from here https://openweathermap.org/find

حضور در انتخابات

حضور در انتخابات

سيدعلي ميرموسوي: حضور در انتخابات، تنها راه مقابله با جريان‌هاي تندرو است

حضور در انتخابات از جهات گوناگوني اهميت دارد. يكي از اين ابعاد، تقويت روند توسعه و پيشرفت كشور به ويژه در شرايط پسافرجام است كه تقويت اين روند منوط به حضور مردم است يعني حضور جدي در انتخابات و راي دادن به افرادي كه مي‌توانند اين روند را ادامه داده و به تداوم آن كمك كنند. به نظر مي‌رسد بدون انتخاب افرادي كه دغدغه توسعه همه‌جانبه و پايدار كشور در عرصه‌هاي گوناگون سياسي، اقتصادي و فرهنگي را داشته باشند نمي‌توان چندان در شرايط كنوني به بهبود اوضاع اميدوار بود. در واقع حفظ نتايج برجام و پرونده هسته‌اي كه دولت توانست آن را به نتيجه برساند بسيار به انتخاب افرادي وابسته است كه با آن همسو باشند. از جهت ديگر جلوگيري از تقويت جريان افراطي و تندرو است و اين نيز به حضور مردم در انتخابات بستگي دارد. زيرا عدم شركت و فاصله گرفتن از صندوق راي در واقع خود يك انتخاب است. اين‌گونه نيست كه اگر كسي در انتخاب شركت نكند در واقع انتخاب نكرده است. كسي كه در انتخابات شركت نكند با اين عدم حضور، در واقع افراد تندرو و كساني كه ممكن است به منافع ملي و عمومي نينديشند را انتخاب كرده است. يكي ديگر از ابعاد حضور در انتخابات، تقويت روند مردمسالاري است. يعني جمهوريت نظام و اينكه حكومت ما بتواند با منافع ملي و عمومي همسو شود و تاثيرگذار باشد، به انتخابات بستگي دارد. انتخابات در كشور ما به اين دليل كه نهادهاي انتخابي بخشي از نهادهاي قدرت را تشكيل مي‌دهند در واقع تاييد و تقويت نهادهاي انتخابي است، در نتيجه با عدم حضور يا حضور كمرنگ در انتخابات به نوعي اين نهادها را تضعيف كرده‌ايم. من فكر نمي‌كنم كسي دغدغه منفعت ملي را داشته باشد و بخواهد اين نهادها تضعيف شود. بنابراين از جهات مختلف كه ابعاد سياسي، اقتصادي، فرهنگي و... را شامل مي‌شود انتخابات مهم است. براي مثال جلسه‌اي در دانشگاه را در نظر بگيريد؛ وقتي كه دانشجو در كلاس حضور فعال نداشته باشد اين كلاس هرچند استاد بسيار برجسته باشد كلاس موفقي نخواهد بود. موفقيت يك استاد يا معلم بستگي به حضور فعال دانشجو و دانش‌آموز دارد. در عرصه گسترده‌تر و در سطح كشور نيز هرچه حضور جدي‌تر و اميد بيشتر باشد نتايج بهتري در بر خواهد داشت. گرچه در كشور ما به دلايل قانوني يا سياسي محدوديت‌هايي فراروي انتخابات وجود دارد و افراد زيادي كه داراي شايستگي بودند در فرآيند رد‌صلاحيت‌ها كنار گذاشته شدند اما اين به معناي بسته بودن دست انتخاب مردم نيست. افراد به راحتي مي‌توانند در اين شرايط نيز انتخاب كنند و اين انتخاب تاثير خود را خواه‌ناخواه بر منطق دروني مي‌گذارد. بنابراين اگر كسي مايل است حق انتخاب او به رسميت شناخته شود بايد در حداقلي شرايط نيز در انتخابات شركت كند و نشان دهد كه حتي در اين حداقلي‌ترين شرايط نيز مي‌تواند با راي خود اعمال نظر كرده و تاثيرگذار باشد.

محمدتقي فاضل‌ميبدي: انتخابات، مهم‌ترين مظهر دموكراسي و مردمسالاري در دنياي كنوني است

مهم‌ترين مظهر دموكراسي و مردمسالاري در دنياي كنوني حضور در پاي صندوق‌هاي راي و تعيين سرنوشت جامعه است. با توجه به اينكه هر دو انتخابات پيش‌رو از هر جهت مهم است، از يك سو عده زيادي از اصلاح‌طلبان رد‌صلاحيت شده‌اند و از سوي ديگر، طبيعي است عده‌اي ديگر وارد عرصه انتخابات شده‌اند كه شايد برخي از آنها نتوانند صلاح و مصلحت جامعه را به درستي تشخيص دهند. بنابراين بر ما است كه در انتخابات حضور يافته و به كساني راي دهيم كه اهل اعتدال، عقلانيت و اخلاق بوده و به تعبير رييس‌جمهوري انقلاب را به روز بشناسند و گرفتار افراط و تفريط نباشند. طي سال‌هاي اخير شاهد بوديم كه افراط و تفريط‌ها اثرات منفي زيادي بر اوضاع كشور داشته است، بنابراين تنها راه‌حلي كه براي گروه اعتداليون و اصلاح‌طلب‌ها و كساني كه خواهان حاكميت دموكراسي و مردمسالاري بر كشور هستند، وجود دارد حضور در پاي صندوق‌هاي راي است. حضور نيافتن در انتخابات سبب ورود كساني به مجلس خواهد شد كه شايد خيلي صلاحيت نداشته باشند و افراط آنها مجددا مجلس و كشور را به مشكلاتي دچار كند. در اين صورت دموكراسي، جمهوريت نظام، آراي جامعه و آنچه كه ما براي آن انقلاب كرده‌ايم يعني «حاكميت مردم بر سرنوشت خويش» زير سوال خواهد رفت. بنابراين اگر بخواهيم بر سرنوشت خود حاكم باشيم بايد پاي صندوق‌هاي راي حضور يافته و به افرادي راي دهيم كه واقعا صلاحيت داشته و اهل افراط نيستند و آنها را به مجلس بفرستيم.

Image

فَبَشِّرْ عِبَادِ الَّذِينَ يَسْتَمِعُونَ الْقَوْلَ فَيَتَّبِعُونَ أَحْسَنَهُ

 

پس بشارت ده به آن بندگان من كه به سخن گوش فرا مى‏ دهند و بهترين آن را پيروى مى كنند

مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم