Please make sure that, your allow_url_fopen or cURL is enabled. Also, make sure your API key and location is correct. Verify your location from here https://openweathermap.org/find

آیت الله موسوی اردبیلی تا پایان عمر دغدغه علمی و فقهی خود را کنار نگذاشت

آیت الله موسوی اردبیلی تا پایان عمر دغدغه علمی و فقهی خود را کنار نگذاشت

فاضل میبدی استاد دانشگاه مفید گفت: این مرجع فقید همواره سعی می کرد تا مردم مشکلات کمتری را در نظام متحمل شوند و کوچکترین ظلمی به آنها صورت نگیرد و لذا زمانی که عهده دار سمت قضایی در نظام بود تلاش می کرد عدالت اجتماعی را در جامعه نهادینه کند.

حجت الاسلام والمسلمین محمدتقی فاضل میبدی در گفت وگو با خبرنگار شفقنا، با اشاره به ویژگی های آیت الله موسوی اردبیلی از وی به عنوان یک فقیه با ویژگی های خاص یاد کرد و اظهار داشت: این مرجع فقید در عین اینکه دانش حوزو را در حد عالی آموخته و تعلیم داده بود دغدغه های فرهنگی وسیع تری هم در جامعه داشت.

او به خدمات آن مرحوم قبل از پیروزی انقلاب اسلامی اشاره کرد و بیان داشت: آیت الله موسوی اردبیلی برای آنکه فرزندان این سرزمین را از پایه با دین آشنا کند مدارس مفید را تأسیس کرد و خدمات فرهنگی مختلفی به جامعه ارائه نمود.

عضو مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به راه اندازی دو موسسه مکتب امیرالمومنین (ع) و نیز کانون توحید اظهار داشت: امام خمینی (ره) اعتماد زیادی به ایشان داشت به گونه ای که در برهه ای بعد از پیروزی انقلاب وی به سمت دادستان انقلاب و رئیس دیوان عالی کشور منسوب شد، بعد از فوت امام خمینی نیز با اینکه دغدغه های فکری و فرهنگی اما توانست در دروس حوزه علمیه قم تحولی ایجاد کند و سعی کرد فقه را در بخش هایی چون اقتصاد، حقوق و جزا با دانش روز تطبیق دهد و به این منظور دانشگاه مفید را بنیان نهاد تا هم طلاب دانش حوزوی و هم دانش روز را فرا بگیرند.

فاضل میبدی تصریح کرد: آیت الله موسوی اردبیلی هم بعد فقاهتی و هم دغدغه های فکری و فرهنگی زیادی داشت و نیز در رابطه با مباحث سیاسی نیز بی تفاوت نبود.

او ادامه داد: این مرجع فقید همواره سعی می کرد تا مردم مشکلات کمتری را در نظام متحمل شوند و کوچکترین ظلمی به آنها صورت نگیرد و لذا زمانی که عهده دار سمت قضایی در نظام بود تلاش می کرد عدالت اجتماعی را در جامعه نهادینه کند.

این استاد حوزه بیان کرد: آیت الله موسوی اردبیلی در دیدار مسئولان نظام نیز همواره توصیه می کرد که حق کسی در جامعه از بین نرود و حتی دغدغه حقوق بشری داشت، لذا چندین کنفرانس حقوق بشر در دانشگاه مفید برگزار شد و خود ایشان در این کنفرانس ها حضور داشت، علاوه بر اینکه ملاقات های متعددی نیز با اندیشمندان خارجی داشت و همواره با سعه صدر و گشاده رویی برخورد با آنها برخورد می نمود.

فاضل میبدی تأکید کرد: مرحوم آیت الله موسوی اردبیلی تا آخر عمر دغدغه علمی و فقهی را کنار نگذاشت و در مجالس علمی به طور مرتب شرکت می کرد حتی سه روز قبل از فوت فعالانه در جلسه مباحث علمی حضور داشت و با وجود ضعف جسمی از لحاظ هوشی و حافظه بسیار قوی بود و نظرات خود را ارائه می داد. او مدارس مفید و دانشگاه مفید را از جمله یادگارهای آن مرحوم دانست و گفت: این مرجع فقید نسبت به مسائل اجتماعی و سیاسی آگاهی داشت و فکر خود را در چارچوب حوزه محبوس نکرده بود، بلکه کتاب هایی مربوط به مسائل حقوقی، فلسفه و اقتصاد را مطالعه می کرد.

عضو مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم عقل گرایی را امتیاز دیگر آیت الله موسوی اردبیلی دانست و گفت: آن مرحوم مرجعی بود که هم علوم حوزوی را در حد عالی داشت و هم با دانش روز ارتباط برقرار می کرد. او بر این باور بود که از طریق عقل می توان به خیلی از ملاک های فقهی و شرعی دست پیدا کرد.

 

Image

فَبَشِّرْ عِبَادِ الَّذِينَ يَسْتَمِعُونَ الْقَوْلَ فَيَتَّبِعُونَ أَحْسَنَهُ

 

پس بشارت ده به آن بندگان من كه به سخن گوش فرا مى‏ دهند و بهترين آن را پيروى مى كنند

مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم