ایران، قم

16.94°C
تمام ابری
شنبه
18.29°C / 27.44°C
یکشنبه
19.31°C / 30.32°C
دوشنبه
18°C / 25.42°C
سه شنبه
17.26°C / 26.28°C
چهارشنبه
19.64°C / 30.51°C
پنج شنبه
20.6°C / 29.65°C
نباید با تحریک افکارعمومی وقت و انرژی دولت را گرفت

نباید با تحریک افکارعمومی وقت و انرژی دولت را گرفت

حجت‌‌الاسلام فاضل میبدی در گفت‌و‌گو با نوآوران

چرخش سیاسی دکتر روحانی به سمت جریان راست موسوم به اصولگرایی، موضوعی است که این روزها از سوی برخی از فعالان سیاسی اصلاح‌طلب شنیده می‌شود.

نوآوران آنلاین- در واکنش به همین اظهارات نیز طی روزهای اخیر حسام‌الدین آشنا، مشاور رئیس‌جمهوری نسبت به این اظهارات انتقاد کرد و گفت روحانی به راست چرخش نمی‌کند اما چرخش راست به روحانی بعید نیست. برکسی پوشیده نیست که عملکرد دکتر روحانی را می‌توان براساس مشی اعتدال‌گرایی او تحلیل کرد. از این رو منتقدان او باید این نکته را در نظر داشته باشند که روحانی در چه شرایطی و با چه شعاری بر سر کار آمد. او از ابتدا اعتدال‌گرایی را سرلوحه و مبنای عمل خود قرار داده بود و در عمل نیز شاهد بودیم که رئیس‌جمهور باتوجه به شرایط و محدودیت‌هایی که وجود داشت، به بهترین نحو عمل کرد.  در همین خصوص به گفت‌وگو با حجت‌‌الاسلام فاضل میبدی پرداختیم که مشروح آن تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.

طی روزهای اخیر واکنش‌هایی از میان برخی از اصلاح‌طلبان صورت گرفته است و برخی چنین می‌گویند که روحانی که مورد حمایت اصلاح‌طلبان بوده است به نظر می‌رسد که به سمت جریان اصولگرا گردش کند این در حالی است که دکتر روحانی به معنای واقعی کلمه اعتدال‌گرایی را که از ابتدا بر آن تاکید می‌کرد در عمل محقق کرده و جناحی عمل نکرده است. شما رفتار دکتر روحانی را چطور ارزیابی می‌کنید؟

متأسفانه برخی از اصلاح‌طلبان انتظارات بسیاری از رئیس‌جمهور دارند. در حال حاضر دکتر روحانی معتدل عمل کرده است و همانطور که عقلانیت حکم می‌کرد سیاست‌های فراجناحی را دنبال نمود. بر این باورم که روحانی بیش از این‌که به فکر تأمین نظر جناح و یا جریانی باشد، منافع مردم و مصالح ملی را بر هر امری مرجح بداند و در راستای تحقق وعده‌های انتخاباتی‌اش همت ورزد. در شرایط کنونی در جامعه ما احزاب در رقابت‌های سیاسی نتوانسته‌اند به خوبی فعالیت کنند و عقلانیت مردم را بالا ببرند و مردم نیز در زمان و شرایط لازم نتوانسته‌اند اظهاراتی متناسب با اوضاع عنوان کنند. به طور معمول رسانه‌های ما حتی رسانه‌های مستقل نیز دچار سیاست‌زدگی شده‌اند که درچنین شرایطی احساسات برانگیخته می‌شود و بسیار تیترهای سیاسی تند می‌زنند. برخی روزنامه‌ها نیز مسائلی منتشر می‌کنند که برخلاف مصالح ملی است و نتیجه‌ای جز تحریک و ایجاد جامعه‌ای دوقطبی نخواهد داشت. باید از انتشار مطالب گزنده دوری جست. متأسفانه عقلانیت در جامعه ما ضعیف است. منتقدان رئیس‌جمهور باید به ارزیابی شرایط بحرانی منطقه بپردازند و ببینند که در چه شرایطی به سر می‌بریم. با وجود همه مشکلاتی که اکنون وجود دارد اما دکتر روحانی همچنان استوار در مسیر گام برداشته است و به همراه کابینه خود در تلاش برای رفع نواقص و مشکلات برآمده است. 

به ضرورت تحقق وعده‌های انتخاباتی دکتر روحانی اشاره فرمودید، به نظر شما در این مسیر چه نهادهایی باید به همراهی دولت بپردازند و دولت تدبیر و امید را در این مسیر یاری کنند؟

پرواضح است در چنین شرایطی قوای مقننه و قضائیه باید به همراهی دولت بپردازند و نباید اختلافی میان قوا وجود داشته باشد. منتقدان نیز باید به تحلیل عقلانی بپردازند نه این‌که در شرایط سخت و طاقت‌فرسا از دکتر روحانی انتظار تحقق مطالبات جناح خود را داشته باشند. منتقدان باید متناسب با شرایط روز جامعه و منطقه به انتقاد از دولت بپردازند و منافع ملی را در سطح ملی ببینند. در حال حاضر رئیس‌جمهور در بدترین شرایط اقتصادی کشور را اداره می‌کند. اکنون از یک سو با مشکلات اقتصادی بسیاری در کشور هستیم و از دیگر سو در منطقه‌ای هستیم که ضروری است همه دولت را در ادامه مسیر همراهی کنند. به اعتقاد من مشکلات بسیار زیاد است در منطقه با بحران یمن، سوریه و یا بدتر از همه مسأله لبنان مواجه هستیم که نباید با تحریک افکارعمومی وقت و انرژی دولت را بگیریم.

پس شما هم اعتقاد دارید که دکتر روحانی در مسیر اعتدال گام برمی‌دارند و فراجناحی به اداره کشور می‌پردازند؟

این امر بستگی دارد به این‌که شما موضوع را چطور بررسی کنید ممکن است که برخی اعتقاد داشته باشند که رئیس‌جمهور بر مبنای مشی اعتدالی که از ابتدا با همان نام بر سر کار آمد، رفتار می‌کند و برخی دیگر نیز نظری مخالف این داشته باشند. در مجموع اگر دکتر روحانی از وعده‌هایی که داده است فاصله گیرد باید به انتقاد از عملکرد او پرداخت اما هنوز زود است برای قضاوت درخصوص دولت تدبیر و امید. به اعتقاد من کابینه‌ای که برای تصدی امور وزارتخانه انتخاب کرده است مشی اعتدالی دارند و در انتخاب وزرا بر شعار اصلی خود تأکید ورزیده است و خود را درگیر مسائل جریانی و جناحی نکرده است و از این رو برای زیر ذره بین گذاشتن دولت زود است.

ضرورت این‌که دکتر روحانی درگیر این جناح‌بندی‌های سیاسی بعد از این نیز نشود و انتظارات و مطالبات مردم را در اولویت قراردهد نه منافع جناح‌هایی که در انتخابات از آن حمایت کردند؟

در شرایط کنونی مشکلات بسیار است و با این وجود کار کردن بسیار سخت است. منتقدان باید این محدودیت‌ها را درک کنند و همچنین باید دولت را به‌گونه‌ای کمک کرد که از مشکلاتش کاسته شود نه این‌که مشکل جدیدی برایش ایجاد کنیم. دولت نیز باید مجدانه در راستای تامین نیازها و مطالبات مردم گام بردارد تا در 1400 مردم مجدد به کاندیدای مورد حمایت اصلاح‌طلبان اعتماد کنند.

?لینک کانال مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم جهت عضویت https://t.me/majmaqomh

Image

فَبَشِّرْ عِبَادِ الَّذِينَ يَسْتَمِعُونَ الْقَوْلَ فَيَتَّبِعُونَ أَحْسَنَهُ

 

پس بشارت ده به آن بندگان من كه به سخن گوش فرا مى‏ دهند و بهترين آن را پيروى مى كنند

مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم