عضو مجمع مدرسين حوزه علميه قم و استاد دانشگاه مفيد قم در خصوص رابطه ايران و امريكا از منظر متفاوتي ورود كرده و ميگويد: «تجربه تلخ ايران از سالهاي ابتدايي انقلاب كه در ماجراي گروگانهاي امريكايي شكل گرفت، هنوز هم ادامه دارد. در آن برهه، برخي از خيرخواهان در اين كشور تلاش ميكردند گروگانها آزاد شوند تا دموكراتها در امريكا پيروز شوند. آنها ميگفتند اگر جمهوريخواهان در امريكا پيروز شوند، معلوم نيست چه بلايي بر سر ايران ميآيد! در مجلس اول خاطرم هست مرحوم محمد منتظري با اينكه ضد امريكا بود، اصرار داشتند كه گروگانها آزاد شوند تا دموكراتها بمانند و جمهوريخواهان سر كار نيايند. متاسفانه گروگانگيري ادامه يافت و كشور براي 46 سال شرايط ويژه و دشواري را تجربه كرد.»
محمدتقي فاضل ميبدي ادامه ميدهد: «امروز هم من نميدانم كه انتخابات امريكا چه تاثيري در ايران ميتواند داشته باشد؛ اما نيك ميدانم قطع رابطه ايران با امريكا و عدم ارتباط مستقيم نتيجه مناسبي براي كشورمان نداشته است. از منظر اقتصادي با تحريمهايي كه عليه ايران وضع شده، ملت ايران مصائب زيادي را تحمل كردهاند. پولهاي ايران در بسياري از كشورها بلوكه شده و ملت دههها با تورم دو رقمي و بالاي 40 درصدي دست و پنجه نرم كردهاند. اين شرايط برآمده از عدم مذاكره ميان ايران و امريكا بوده است. مذاكره غيرمستقيم هرگز در تاريخ نتيجهبخش نبوده است. اينكه يكي در اين اتاق عمان باشد و ديگري در اتاق ديگر و نفر سوم هم حرف اين را براي آن بياورد و حرف ديگري را ببرد، نتيجه بخش نخواهد بود.»
عضو مجمع مدرسين حوزه علميه قم يادآور ميشود: «ما زماني ميتوانيم در برابر امريكا قد علم كنيم و حرفمان را بزنيم كه مذاكره مستقيم داشته باشيم. دست ايران هم خالي نيست. هر اندازه با اين شرايط جلوتر برويم زيان بيشتري ميكنيم. در شرايطي كه اسراييل در خاورميانه جنايت ميكند، مذاكرات ايران و امريكا ميتواند باعث محدوديت اسراييل هم شود. در اين شرايط كه حتي روسيه و چين در مورد جزاير سهگانه ايران حاشيهسازي ميكنند، بايد به سمت قدرتمندتر شدن پيش برويم. معتقدم در امريكا هر فردي روي كار بيايد، ايران بايد به فكر مذاكره مستقيم با امريكا باشد. بايد توجه داشت كه رابطه با مذاكره فرق دارد. ميشود مذاكره كرد اما رابطه مستقيم نداشت.»
فاضل ميبدي در پاسخ به اين پرسش «اعتماد» كه برخي افراد و گروهها مبتني بر متون و آيات ديني اعلام ميكنند رابطه با امريكا به صلاح نيست، نظر شما چيست؟ خاطرنشان ميكند: «به نظرم در خصوص مسائل سياسي و تخصصي نبايد پاي دين را وسط كشيد. دين در ابعاد اخلاقي، معنوي و... در زندگي انسان نقش دارد اما در مسائل سياسي ممكن است من براي شما آيه و روايتي بخوانم و ديگري روايت ديگري را طرح كند. اين موارد را بايد به عقلاي بشر، سياستمداران كهنهكار و افراد باتجربه واگذار كرد. امام (ره) گزارهاي را در ادبيات سياسي ايران وارد كرد و آن هم مصلحت عمومي بود. مجمع تشخیص مصلحت براي اين بود كه مصلحت عامه مردم تامين شود. ما اگر بخواهيم مسائل را فقهي نگاه كنيم بايد فقهالمصلحه را مدنظر قرار بدهيم. يعني گزارهاي كه در اثر آن مصالح مردم تامين شود. رابطه با امريكا در راستاي منافع ملي و مصالح عمومي كشور است.»
او ادامه ميدهد: «زماني كه ايران نتواند با استفاده از سيستم بانكي پول جابهجا كند، مجبور است از طريق صرافيها با 10 الي 15 درصد افزايش قيمت پول جابهجا كند. اين پولها از جيب ملت پرداخت ميشود. ملتي كه گوشتش گران است، روغنش گران است و مواد خوراكياش هر روز گرانتر ميشود، چرا بايد تصميم نخبگان و عقلاي جامعه در خصوص رابطه با امريكا را كنار بگذارد؟ ما چرا بايد گرفتار فكرهاي باندي شويم و يك نفر بيايد و بگويد تصويب FATF ربطي به معيشت مردم ندارد! . درباره مذاكره مستقيم با امريكا نخبگان و كارشناسان بايد نظر بدهند. آنچه قرآن ميگويد عزت مسلمين و مومنين است. قرآن خواسته در جامعه دزد نباشد، در جامعه فقر نباشد، بيكاري و بيعفتي و دروغ و فساد نباشد. اگر كسي ميخواهد بر اساس مقاصد قرآن و فقه عمل كند در مسائل سياسي بايد ببيند كه خيرخواهان، عاقلان و نخبگان چه ميگويند.»