بسم الله الرحمن الرحیم
امام علی(ع) به مالک اشتر فرمود: ستون دین و مایه اجتماع مسلمانان و ساز و برگ در برابر دشمنان، عامه مردماند؛ پس، باید توجّه تو به آنان باشد و رضایت آنان را بهدست آوری.
بنا بر سیره و سخن امیرالمؤمنین (ع)، مردم در تشکیل حکومت بیشترین نقش را دارند و جلب رضایت آنان باید سرلوحه سیاستگذاری حاکمان باشد. بر اساس اصول متعدد قانون اساسی و سخنان بنیانگذار جمهوری اسلامی نیز میزان، رأی ملت است؛ اما سالهاست شیوه حكمرانی بهگونهای است كه حاكمیتِ مردم به حاشیه رانده شده و دایره انتخابشان محدود گشته است. در چند انتخابات گذشته، مردم به امید اینکه روزنهای گشوده و مشکلات کشور حل شود، به صندوقهای رأی روآوردند؛ اما نهادهای حکومتی با اعمال سلیقه و نگاهی تنگنظرانه، هر بار عرصه را بر انتخاب مردم تنگتر كردند، تا جایی که اکنون میتوان گفت انتخابات معنای خود را از دست داده و نتیجة این رویكرد، برآمدن دولت و مجلسی ناكارآمد شده است. علاوه براین، توان نهادهای انتخابی، تقنینی و اجرایی نیز محدود و انتخابهای مردم کماثر شده است. در نتیجه، اكنون كشور با انبوهی از مشکلات درهم تنیدة اقتصادی، سیاسی، اجتماعی، بینالمللی و زیستمحیطی مواجه است و با جمعیت انبوه تهیدستان، كاهش شدید رفاه ملی، نابرابری شدید، زیرپاگذاردن حقوق شهروندی، فساد گسترده، تضییقات سیاسی، مشکلات اجتماعی و نبود اطمینان به آینده درگیر است.
در دور جدید انتخابات، رویكرد تنگنظرانهتر از گذشته با عنوان خالصسازی موجب اعمال محدودیت گستردهتر شده و اغلب مردم را بی انگیزه، دلسرد و از صندوق های رأی رویگردان کرده است. در چنین شرایطی و با چنین رویكردی مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم، ضمن احترام به حق رأی مردم، از دادن فهرست برای معرفی کاندیداهای مجلس خبرگان رهبری و مجلس شورای اسلامی معذور است. امید است حكمرانان از این شیوه حکمرانی دست برداشته و عرصه را برای شایستهسالاری باز گذارند تا مردم احساس كنند در تعیین سرنوشت خود مؤثرند و با رغبت بیشتری در انتخابات شرکت کنند.
مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم
۱۴۰۲/۱۲/۱
🆔@majmaqomh