Please make sure that, your allow_url_fopen or cURL is enabled. Also, make sure your API key and location is correct. Verify your location from here https://openweathermap.org/find

دلایل بی‌اعتنایی به مشارکت در انتخابات

دلایل بی‌اعتنایی به مشارکت در انتخابات

ابراز نگرانی وزیر کشور از فضای سرد انتخابات بجاست. اصل موضوع براساس اطلاعات به‌درستی بیان شده و شاید کم هم گفته باشد. گاهی آمار غیررسمی حکایت از بی‌اعتنا شدن 30 تا 40 درصد بیشتر مردم به انتخابات دارد؛ امری که می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد؛ نخست اینکه هنوز بازار انتخابات داغ نشده و رقابت‌ها آنطور که باید شکل نگرفته. دوم اینکه بعضا از انتخابات‌های گذشته سرخورده شده‌اند؛ به‌ویژه در انتخابات اخیر که در شهرستان‌ها و تهران عده‌ای از افراد یا به‌خاطر اینکه می‌دانستند ردصلاحیت می‌شوند، کاندیدا نشدند یا اگر هم شدند، ردصلاحیت شدند و مردم نتوانستند کاندیدای مورداعتمادی پیدا کنند و رای دهند. همه این مسائل با کرونا و مسائل اقتصادی توام شده و از آنجا که الحمدا... سال‌هاست در میان مردم کوچه و بازار در جریان مسائل معیشتی قرار دارم، حقوق‌بگیرانی که رقم مشخصی دریافت می‌کردند، اکنون با گرانی‌های روزافزون دست‌وپنجه نرم می‌کنند و کسانی هم کسب و کارشان کساد یا کلا تعطیل شده از دیگر عوامل دخیل در ماجراست و عموم مردم را به اینکه به فکر نان باشند، وامی‌دارد و مابقی به اندازه خربزه هم فعلا برایشان مهم نیست، چون اصل کار زنده ماندن ولو با کمترین میزان معاش است.
از این‌رو، یقین دارم حدود 50 درصد مردم با مشکلات عدیده و با کمترین شرایط زندگی می‌کنند و در این میان خداوند باید به داد مستاجران که مشکل مضاعف دارند، برسد. این درحالی است که نگرانی در میان سیاسیونی که غالبا در انتخابات شرکت می‌کردند و از چند ماه قبل آماده می‌شدند نیز وجود دارد. افراد متدینی که به انقلاب و نظام علاقه‌مندند، وابسته نیستند و می‌خواهند آزادانه در انتخابات شرکت کنند و کاندیدا شوند. دلشان از اینکه بی‌دلیل ردصلاحیت نمی‌شوند، راحت باشد و رای‌دهندگانی که می‌خواهند به دلخواهشان رای دهند و چون نباشند، دلخور می‌شوند همانطور که انتخابات اخیر مجلس از این جهت برخی را دلمرده و نارحت کرد و امیدشان را از اینکه نظام جمهوری اسلامی اجازه دهد افراد باسواد، شایسته، متدین، دلسوز و قدرتمندی که بتوانند، کار کنند وارد میدان رقابت شوند، از دست داده‌اند و مسئولان کشور و در راس رهبری باید در این‌باره تصمیم بگیرند. مساله انتخابات هم از حیث نگرش دنیا به آن مهم است و هم از حیث نیازهای مادی و معنوی خودمان به آن وابسته است. مردم و حتی انقلابیون هم از مشاهده باندبازی‌ها، رقابت‌بازی‌ها و پرداختن به مسائل جزئی درحالی‌که اصل مشکل فراموش می‌شود، مایوس شده‌اند. مسائل سیاسی، قراردادهای بین کشورها و مسائل امنیتی کشور به جای خود که مردم فقط از مشکلات آن آگاهند و از اینکه پشت پرده چگونه عمل می‌شود، بی‌خبرند.
 
Image

فَبَشِّرْ عِبَادِ الَّذِينَ يَسْتَمِعُونَ الْقَوْلَ فَيَتَّبِعُونَ أَحْسَنَهُ

 

پس بشارت ده به آن بندگان من كه به سخن گوش فرا مى‏ دهند و بهترين آن را پيروى مى كنند

مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم