حجت الاسلام و المسلمین سید محمد علی ایازی
یک بخش از اخلاق حوزه سیاسی است مثلا کسی که در قدرت و حاکمیت است همانگونه که دوست ندارد کسی برای وی ایجاد محدودیت کند خود نیز نباید برای کسانی که در قدرت نیستند ایجاد محدودیت کند.
حجت الاسلام و المسلمین سید محمد علی ایازی، عضو مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم در گفت و گو با پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران با بیان این که بعثت پیامبر ما برای بالا بردن ارزش های اخلاقی است گفت: تبلور مکارم اخلاق، در شیوه های رفتاری انسان ها نسبت به دیگران است که شاید نمونه های آن را در دعای مکارم اخلاق امام سجاد تبلور پیدا کرده و نشان داده شده که چه مسائلی در مکارم اخلاق دارای اهمیت هستند.
ایازی ادامه داد: به عنوان نمونه شاید مهمترین بخش مکارم اخلاق که یک نوع معیار دهی برای شناخت اخلاق است همین قائده زرین و طلایی این سخن باشد که انچه را برای خود نمی پسندی برای دیگران نیز مپسند. یعنی اگر ما بخواهیم تعیین کنیم که در اخلاق چه چیز خوب است باید به درون خود مراجعه کنیم.
وی همچنین گفت: یک بخش از اخلاق حوزه سیاسی است مثلا کسی که در قدرت و حاکمیت است همانگونه که دوست ندارد کسی برای وی ایجاد محدودیت کند خود نیز نباید برای کسانی که در قدرت نیستند ایجاد محدودیت کند.
عضو مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم گفت : یکی از شرایط تاثیر گذاری اخلاقی این است که کسانی که مروج اخلاق هستند خودشان پایبند تعالیم اخلاقی باشند در غیر این صورت نه تنها ترویج اخلاق اثر ندارد بلکه اثر معکوس هم می گذارد.
وی در پایان خاطر نشان کرد : جمله ای از پیامبر گرامی هست که می گوید اگر شما می خواهید که مردم را دعوت به اخلاق خوب کنی باید آن ها را با رفتارتان دعوت کنید نه با زبانتان. پس کسانی که می خواند مروج اخلاق باشند در وهله اول باید عملا به اخلاق پایبند باشند و مسئله بعدی این است که اگر کسی می خواهد جامعه اخلاقی باشد باید زمینه های گرایش به اخلاق را هم فراهم کند. نمی توانیم به مردم بگویم دزدی نکنید ولی کاری بکینم که مردم را وادار به دزدی کنیم. فقر ، عدم رعایت عدالت، فاصله طبقاتی ، بی توجهی به قانون و …همه باعث فرار از اخلاق می شود پس نمی توان فقط موعظه کرد بلکه باید زمینه های پایبندی به اخلاق را فراهم کرد.