Please make sure that, your allow_url_fopen or cURL is enabled. Also, make sure your API key and location is correct. Verify your location from here https://openweathermap.org/find

نمي‌فهمند شكست خوردن دولت شكست خوردن ملت است

آرمان- ميثم سعادت: ظاهرا بعضي نمايندگان مجلس بناي سازگاري با دولت را ندارند؛ نمايندگاني كه عموما به طيف پايداري نزديكند و احساس مي‌كنند موفقيت روحاني سبب خواهد شد كه در ادوار بعدي مجلس دست آنها از ورود به پارلمان كوتاه بماند لذا از هر فرصت و موقعيتي استفاده مي‌كنند تا نه‌تنها نقاط ضعف دولت را به رخ بكشند، بلكه نقاط مثبت آن و عملکرد خوبش را هم زير سوال ببرند. با اينكه دكتر روحاني خود را فرزند مجلس خوانده بود و با نمايندگان بيشترين همكاري‌ها را داشت اما آش احضار وزيران آنقدر شور شد كه او نيز زبان به انتقاد از مجلس گشود و معاون پارلماني او نيز تاكيد كرد گاهي اين احضارها آنقدر زياد مي‌شود كه وزير از كار روزمره خود باز مي‌ماند. درباره طرح سوال‌های سیاسی برخی نمایندگان از وزرا با محمدتقي فاضل ميبدي استاد حوزه و دانشگاه و عضو مجمع محققين و مدرسين حوزه علميه قم به گفت‌وگو نشستيم که مشروح آن را در ادامه می‌خوانید.
به نظر شما دليل رفتار اين روزهاي برخی نمایندگان چيست؟
برخي اصولگرايان با هر دولتي كه بويي از اعتدال يا بويي از اصلاحات بدهد سر ناسازگاري دارند و سعي مي‌كنند به هر شكلي در كار آن اخلال ايجاد كنند. اين تجربه‌اي بود كه 16سال پيش اصلاح‌طلبان در زمان رياست‌جمهوري آقاي خاتمي با آن مواجه شده بودند و نمونه اين برخوردها آن زمان نيز تجربه شده بود.
پس برخورد با وزيراني مثل آقاي جنتي يا آقاي علوي كه وابستگي فكري و تشكيلاتي به جريان اصلاحات ندارند چه دليلي مي‌تواند داشته باشد؟
آقاي جنتي نه يك اصلاح‌طلب تندرو و نه يك اصولگراي تندرو است كه در بيشتر موارد بسيار معقولانه به اظهارنظر پرداخته و اگر اين افراد قرار باشد كسي را تحمل كنند واقعا بايد افرادي مثل آقاي جنتي را تحمل كنند. به هر حال اين دولت تا امروز تاثير زيادي در معادلات سياسي داشته و رفتار مثبت دولت تدبير و اميد در حوزه بين‌الملل باعث باز شدن باب مراوده با كشورهاي ديگر شده است. در چنين فضايي برخي افراد خاص شروع به سمپاشي مي‌كنند و فضاي كشور را به سمتي مي‌برند كه دولت را ناموفق جلوه دهند.
چقدر از اين رفتار نيروهاي تندرو را بر اساس منافع ملي و چقدر بر اساس منافع حزبي مي‌دانيد؟
متاسفانه اين افراد به دنبال شكست خوردن دولت هستند و متوجه نمی‌شوند شكست خوردن دولت، شکست ملت است و براي كشور تبعات ناگواري دارد. به هر حال اين وضعيت ادامه خواهد داشت مگر اينكه در دوره بعدي اکثریت مجلس از افرادي که نزدیک به خط اعتدال هستند انتخاب شوند. اگر اين افراد به دنبال منافع ملي بودند پس چرا در دولت گذشته كه برخی قوانين زير پا گذاشته شده و به قانون بي‌توجهي مي‌شد، از اين كارت زردها خبري نبود؟ ولي وقتي با اين دولت كه مصوباتي را لغو نكرده و سعي در تعامل نزديك با مجلس دارد، برخوردهاي اينچنيني مي‌شود، طبيعتا نمي‌توان صحبت اين افراد را از سر دلسوزي قلمداد كرد.
به هر حال مردم اين اتفاقات را رصد مي‌كنند. به نظر شما نتيجه اين برخوردها چه تاثيري روي رای آنها خواهد گذاشت؟
30سال پس از شكل‌گيري نظام جمهوري اسلامي پسنديده نيست كه مردم هنوز شاهد بروز جنگ سرد ميان جناح‌هاي مختلف كشور يا ميان ايران و كشورهاي غربي باشند. اين رفتارها كافي است و مردم ايران از شعار دادن‌ها خسته شده‌اند. اين مباحث جز افزايش مشكلات اقتصادي و به وجود آوردن مسائل حاشیه‌ای نتيجه ديگري ندارد و به مردم اين احساس دست خواهد داد كه افرادي هستند كه به هر قيمت به دنبال حذف رقيبند و حتي با توسل به روش‌هاي خلاف عقل و خلاف شرع و خلاف آرمان‌هاي نظام و انقلاب سعي در باقي ماندن در قدرت دارند.
نظر شما درباره موارد مطرح شده در جلسه سوال از وزير ارشاد چيست؟
به نظر من مطالبي كه در برخی رسانه‌هاي اصولگرا منتشر مي‌شود مطالبي است كه اصول اخلاقي را زير پا مي‌گذارد. اين افراد در نشريات خود افراد آبروداري را متهم و مي‌كنند و حتي در مواردي با عملكردي كه مورد تاييد مقامات نظام است برخورد تمسخر‌آميز دارند. وقتي روزنامه بهار توقيف مي‌شود و بهانه‌اي براي فشار به آقاي جنتي مي‌شود و مشخص است كه هدف از احضار وزير ارشاد فقط برای نظارت نبوده است.
مجلس در يك موضوع ديگر نيز روز گذشته با چالش مواجه شد و طرفداران و مخالفان نطق هفته گذشته آقاي مطهري مطالبي را بيان كردند. نظر شما درباره نطق آقاي مطهري چيست؟
واقعا در جواب اين سوال به دنبال هدف سياسي نيستم. به نظر من آقاي مطهري آن مطلبي را به زبان آورد كه به نظر خود ايشان صحيح بوده است و به نظرم صحبت ايشان صحيح و منطقي بود. واقعيت اين است كه آقاي مطهري حرفی در دفاع از کسی نزد و هدف ايشان دفاع از كشور بود. البته مخالفان آقاي مطهري مي‌توانند پاسخ ايشان را بدهند، اما برخوردهاي قهري با ايشان مناسب به نظر نمي‌رسد.
به صورت كلي و از نظر قانوني يك نماينده تا چه اندازه مي‌تواند در ابراز عقيده و بيان كردن مسائل كشور آزادي داشته باشد؟
من به قوانين و آيين‌نامه‌هاي مجلس تسلط و اشراف ندارم اما اگر يك نماينده نتواند حرف دل خود را بزند نمی‌تواند وظیفه نقادی و نظارتی خود را در حد انتظار مردم برآورده کند! اين كه عكس مدرس به عنوان يك سيد آزادي‌خواه بر بالاي مجلس نصب شده است به خاطر سيد بودن ايشان و قيافه‌اش كه نيست به اين خاطر است كه ايشان حرف خود را كه در بسياري موارد بر خلاف نظر صاحب‌منصبان بوده با صراحت بيان مي‌كرده است. اگر در جمهوري اسلامي نيز يك نماينده حرفي زد كه به نظر خود او حق بوده روشي شبيه روش مدرس را پي گرفته است.

Image

فَبَشِّرْ عِبَادِ الَّذِينَ يَسْتَمِعُونَ الْقَوْلَ فَيَتَّبِعُونَ أَحْسَنَهُ

 

پس بشارت ده به آن بندگان من كه به سخن گوش فرا مى‏ دهند و بهترين آن را پيروى مى كنند

مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم