تاریخ 1384/3/18
بيانيه مجمع مدرسين و محققين حوزه علميه قم در رابطه با
شركت در نهمين دوره انتخابات رياست جمهوري
بسمه تعالی
انتخابات نهمين دوره رياست جمهوري از جهات داخلي و خارجي حاوي حساسيت هاي ويژه اي است كه بايد مورد اهتمام آحاد ملت ايران قرار گيرد . از يك سو نظام جمهوري اسلامي ايران به خاطر مسايل منطقه ای مورد تهديد هاي گوناگون پاره اي سياستمداران غرب بالاخص آمريكا قرار گرفته و به بهانه اين كه حكومت ايران حامي تروريست و به دنبال توسعه سلاح هاي هسته اي است هر لحظه ممكن است سياست خارجي ما را تنش دار تركند. و از سوي ديگر پايين آمدن ميزان مشاركت مردم در انتخابات ممكن است بر دامنه تهديدات افزوده گردد. از عواملي كه ممكن است خطرات خارجي را كاهش دهد و بهانه را از دست بهانه جويان خارجي بگيرد, توسعه راه هاي دموكراسي در ايران است . چيزي كه مرحوم امام خميني در اوان پيروزي انقلاب و پس از آن به كرات روي آن تاكيد مي ورزيد و ميزان و معيار را راي مردم مي دانست و جمهوريت را وارد مدار حكومت اسلامي كرد . ولي از نخست تا كنون برخي كوشيده اند تا معيار مشاركت و راي مردم را به گونه اي كمرنگ ساخته و راه هاي دموكراسي را تا حد امكان مسدود نمايند و در نتيجه بر مخالفت هاي بيروني افزوده گردد. نظارت استصوابي شوراي نگهبان در هر دوره از انتخابات پس از رحلت مرحوم امام چه مجلس و چه رياست جمهوري فضاي جامعه را ملتهب ساخته و رسانه هاي جهاني را عليه جمهوري اسلامي ايران بسيج مي نمايد. در اين دوره نيز شاهد حذف برخي كساني بوديم كه سابقه خدمت و صداقت آنان بر همگان روشن بود و دليل موجهي بر رد صلاحيت آنان وجود نداشت انتخابات هفتمين دوره رياست جمهوري نشان داد كه افزايش مشاركت مردم در انتخابات در كاهش تهديدات خارجي و تنش زدايي در سياست خارجي تاثيري عمده دارد. از آن دوره تا كنون خواست ملت ايران اين است كه نظام جمهوري اسلامي ايران بايد در تحقق اصلاحات گام بردارد.
و راه هاي دموكراسي را همواره فرا روي خود قرار دهد و عدالت اجتماعي را در همه زمينه ها اعم از قدرت و ثروت گسترش دهد. و اگر در اين دوران علائمي از ياس و سر خوردگي به چشم مي خورد شايد علت عمده آن برخوردهاي حذفي و غير قانوني و برخورد با مطبوعات و زندانيان و وعده هاي تحقق نيافته است .مي دانيم كه برخي از شعارها و وعده هاي سال 76 به اين طرف در عرصه عمل نا كام مانده است ولي بايد اذعان كرد كه خيلي از گام هاي اصلاح طلبانه برداشته شده و اين راه گشوده گشته به گونه اي كه شعار عمده همه كانديداها اعم از اصولگرايان و اصلاح طلبان شعار مردم سالاري جامعه مدني و آزادي و عدالت اجتماعي است و ديگر كسي نمي تواند اين روزنه را ببندد. نكته حائز اهميت اين كه ملت ايران بايد در تعيين سرنوشت خود به گونه اي دخالت كند و كسي را بر گزيند كه روزنه اصلاحات بيشتر گشوده شود و اين گام ميسر نخواهد شد مگر با انتخاب كسي كه جريان اصلاحات را باور داشته باشد و با سوابق كاري و مديريتي و با حسن صداقت و باور خود را نشان داده باشد. يعني كسي كه خط قرمز او اسلام و قانون اساسي باشد و در برابر بي قانوني ها و فرا قانوني ها بايستد و از آزادي هاي قانوني و حقوق مدني افراد دفاع نمايد.
مجمع محققين و مدرسين در طي جلسات متعدد و بحث هاي فراوان در مورد داوطلبان ضمن احترام به همه آنان بر اين باور است كه آحاد ملت ايران براي تحقق آرمان هاي اصلاح طلبانه و كاهش تهديدات خارجي پاي صندوق هاي راي حضوري آگاهانه يافته و فردي را بر مي گزيندند كه بر سكوي اصلاحات ايستاده و در برابر تهديدهاي خارجي و بي قانوني ها و فرا قانوني هاي داخلي انعطاف از خود نشان نداده و مصالح ملي را همواره منظور مي دارد.
مجمع مدرسين و محققين حوزه علميه قم