Please make sure that, your allow_url_fopen or cURL is enabled. Also, make sure your API key and location is correct. Verify your location from here https://openweathermap.org/find

شماره 40 شانزدهمین سالگرد رحلت بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران

تاریخ1384/3/11
بیانیه مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم به مناسبت
شانزدهمین سالگرد رحلت بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران

بسمه تعالی

در آستانه رحلت جانگداز بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران، و آزاد مرد جهان حضرت امام خمینی (قدس سره) و سالگرد پانزده خرداد و فداکاری های بزرگ ملت ایران و مجاهدان راه عدالت و آزادی در سال های خفقان و مبارزات آنان با دیکتاتوری و استبداد و استعمار قرار داریم.
خرداد ماه برای ملت ایران همواره با خاطره های تلخ و شیرین همراه بوده است، این ماه کارنامه آزادی خواهی، شهادت طلبی، عزت جویی، ستم ستیزی، استبداد گریزی، استعمار زدایی و سرافرازی و سربلندی ملت ایران است.
حماسه پانزده خرداد سال 42، فتح خرمشهر در سوم خرداد 61 و حضور گسترده و بی نظیر در پای صندق های رأی در دوم خرداد 76 و 18 خرداد 80، همه و همه صحنه هایی از استقلال طلبی، آزادی خواهی، دین داری مردم مسلمان ایران را به نمایش گذاشته است.
و اینک در خرداد ماه 1384 مردم ایران در آستانه به ثبت رساندن حماسه ای دیگر در تاریخ انقلاب اسلامی قرار گرفته اند. بی تردید جمهوریت نظام همانند اسلامیت آن یکی از اصول انکار ناپذیر انقلاب اسلامی ایران است که به سرشت و ماهیت آن گره خورده است و به هیچ وجه نباید با حرکت ها و کارهای نسنجیده آن را مورد خدشه قرارداد. ایجاد زمینه مشارکت مردم در تعیین سرنوشت خویش یک اصل اساسی است و هرگز نباید به عنوان یک استثناء بدان نگریست، تعیین مقدرات هر نسل باید توسط همان نسل تعیین گردد. این همان اصلی است که بنیانگذار جمهوری اسلامی همواره بر آن تأکید می ورزید و ایشان به عنوان اینکه ملت مسلمان ایران پشتبان دیدگاه ها و نظرات وی بودند خود را محق می دانست که با رژیم مستبد پهلوی به مبارزه برخیزد و با حمایت و پشتوانه ملت، جمهوری اسلامی را مستقر سازد.
ایجاد زمینه تحقق جمهوریت نظام و اعمال حاکمیت مردم در سرنوشت خویش در شرایط فعلی با توجه به تهدیدهای مختلف خارجی و حساسیت منطقه در رأس خواسته های مردم است. بی تردید تحقق چنین خواستی نیازمند وفاق ملی و همدلی همه جانبه طرفداران انقلاب اسلامی است، اما :
همانگونه که بارها یادآور شده ایم وفاق ملی و همدلی، دستوری و بخشنامه ای نیست. بلکه باید به طور واقع بینانه سازکارهای مشارکت واقعی مردم را در سرنوشت خویش فراهم ساخت و از تفسیرهای غیر منطبق با روح قانون اساسی که مبتنی بر مردم سالاری و استبداد ستیزی است بر حذر بود.
برای حضور هر چه بیشتر در پای صندوق های رأی هیچ چیز کارسازتر از این نیست که مردم با هوشیاری احساس کنند که رأی آنان تأثیر گذار در سرنوشتشان می باشد. و هیچ چیز باز دارنده تر از آن نیست که احساس کنند با ترفندهای مختلف به بازی گرفته شده اند و به جای مردم سالاری، مردم ابزاری در دستور کار حاکمان قرار گرفته است، که در این صورت با احساس بی تأثیری آراء در روند اداره کشور طبیعی ترین و ابتدائی ترین واکنش آنان بی تفاوتی خواهد بود و گسترش حجم تبلیغات هم اگر تأثیر معکوس نداشته باشد قطعا کارساز نخواهد بود.
معمار هدایتگر انقلاب اسلامی با مشی خاص خود مردم را هدایت می کرد وی با بها دادن آن ها را به هویت خویش بازگرداند و خود کم بینی و احساس پوچی و بی تأثیری در سرنوشت را از آن ها زدود. این شیوه برخورد با مردم موجب وحدت ملی و انسجام آن ها شد و استبداد تاب مقاومت در مقابل آن ها را از دست داد امام این سیره را تا پایان عمر که به دیار باقی شتافت حفظ نمود.
مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم ضمن بزرگداشت یوم الله پانزده خرداد، و احترام به همه شهیدانی که در روزگار مظلومیت انقلاب اسلامی با نثار جان خود نخستین جرقه های بیداری و آگاهی را در آسمان تاریک و استبداد زده ایران اسلامی روشن کردند، شانزدهمین سالگرد رحلت جانگداز رهبر کبیر انقلاب اسلامی را به همه آزادگان و آزاد مردان و مصلحان اجتماعی و ملت شریف و فهیم و بزرگوار ایران تسلیت می گوید.
مجمع مدرسین و محققین حوزه عملیه قم

Image

فَبَشِّرْ عِبَادِ الَّذِينَ يَسْتَمِعُونَ الْقَوْلَ فَيَتَّبِعُونَ أَحْسَنَهُ

 

پس بشارت ده به آن بندگان من كه به سخن گوش فرا مى‏ دهند و بهترين آن را پيروى مى كنند

مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم