Please make sure that, your allow_url_fopen or cURL is enabled. Also, make sure your API key and location is correct. Verify your location from here https://openweathermap.org/find

امروز، روز همدلی ایثار و گذشت و کوتاه آمدن است

آرمان - مطهره شفیعی: حجت‌الاسلام مسعود ادیب از جمله روحانیون حوزه علمیه است که معتقد است در این انتخابات حفظ منافع ملی کشور باید درصدر اهداف کاندیداها و گروه‌های حامی آنها قرار بگیرد. به گفته ادیب، کشور در این مقطع بیش از هر مولفه‌ای به اعتدال نیاز دارد و باید برای بهبود شرایط از برخی ناهمواری‌ها صبورانه گذر کرد. او می‌گوید اکنون نامناسب‌ترین فرصت برای تسویه‌حساب‌های سیاسی است و گروه‌هایی که به دنبال پیشرفت کشور هستند باید در آستانه انتخابات از جدل با رقیب بپرهیزند. گفت‌وگوی کوتاهی با وی داشتیم که در ادامه می‌آید.
طی هفته گذشته معادلات سیاسی در انتخابات تغییر کرد. به نظر شما اکنون با توجه به تغییر فضا چه مولفه‌هایی باید مدنظر کاندیداها و گروه‌های سیاسی قرار گیرد؟
کشور ما به لحاظ مسائل داخلی و بین‌المللی در شرایط حساسی قرار دارد. از یک سو، در عرصه بین‌المللی با قطعنامه‌ وتحریم‌هایی مواجه هستیم که فشار به مردم و دولت وارد می‌کند، از سوی دیگر عملکرد 8 سال گذشته موجب شده تا از نظر اقتصادی در موقعیت خاصی قرار بگیریم و از نظر فرهنگی هم فضای کشور آن فضای مورد انتظار نیست هر چند اقدامات خوبی دراین زمینه ها شده است. اگر همه این مشکلات را نادیده بگیریم، خوش خیالی است و نمی‌توانیم در این صورت، تصمیمات درستی بگیریم.اگر بخواهیم راه یأس و ناامیدی را هم پیش بگیریم و دست از هر عمل و اقدامی برداریم، این هم ممکن است فردایی توأم با تاسف و پشیمانی برای ما داشته باشد.
پس چه باید کرد؟
امروز چاره‌ای نداریم جز اینکه با امید، دقت، مراقبت و سختکوشی به پیش برویم. باید تا می‌توانیم برای هماهنگی نیروهای علاقه‌مند به انقلاب و مردم تلاش و میان آنها همدلی و اتحاد ایجاد کنیم و تا می‌توانیم بر مدار اعتدال و عقلانیت حرکت و از افراط و تفریط پرهیز کنیم.
اما برخی از این فضا برای به حاشیه راندن رقیب استفاده می‌کنند .
درست است. هر یک از گروه‌ها و جناح‌های سیاسی ممکن است احساس کنند چنین شرایطی فرصت خوبی برای به حاشیه بردن رقیب است. اما واقعیت این است که رقابت‌ها و تلاش برای رقبا باید در زمان خودش اقدام شود. باید بیش از به‌حاشیه بردن رقبا به همدلی برای کمک به کشور و جلوگیری از مخاطرات و ایستادگی در برابر مشکلات فکر کرد. امروز، روز همدلی و روز ایثار و گذشت و کوتاه آمدن است و همچنین روز هوشیاری و استقامت بر سر ارزش‌ها و حداقل‌هایی است که می‌‌تواند برای آینده مردم و سرزمینمان مفید باشد.
در میان کاندیداها فردی را می‌شناسید که توانایی ایجاد چنین فضایی را داشته باشد؟
کاندیداتوری آقای‌ هاشمی دریچه خوبی بود که به این فضا گشوده شد. اگردرمیان کاندیداهای موجود به‌ویژه کاندیداهای مستقل یا حتی کاندیداهایی که به جناح خاص منسوب هستند فردی باشد که این شرایط را درک کند و بتواند نشان دهد مشکلات جامعه را می‌فهمد و با خیالات خود با مشکلات مواجه نمی‌شود بلکه با واقعیات مواجه می‌شود و بتواند تعهدی از خود بروز دهد که با همه نیروهای انقلاب کار خواهد کرد و قانون اساسی را پاس خواهد داشت و حقوق ملت را ادا خواهد کرد، می‌توان به عنوان گزینه مطلوب به او رای داد و حتی در اداره کشور کمکش هم کرد.
متاسفانه برخی همانند دوره‌های قبل انتخابات از هم اکنون شروع به تخریب رقیب کرده‌اند. دلیل این کار چیست؟
افرادی که به دنبال مضطرب کردن فضا هستند و دیگران را تخریب می‌کنند، آدم‌هایی هستند که به دلیل خوش بینی وخوش خیالی بیش از حد، نداشتن تحلیل سیاسی یا به دلیل برخی مشکلات به جای اینکه به منافع ملی و عمومی جامعه فکر کنند و به دستاوردهایی که از خون شهدا و ایثارگران خلق شده است، توجه لازم نمی‌کنند.
در مواجهه با آنها چه باید کرد؟
اینها را باید بیدار و متوجه کرد ولی گمانم این است که علاوه بر این گروه، شاید دست‌های پنهانی از کسانی که نیت‌های خوبی ندارند در این میان باشد که عملا با افراطیون خارج از کشور یک صدا را بروز می‌دهند که اگر چنین باشد، باید شناخته و به مردم معرفی شوند و حتی‌المقدور برخورد قانونی با آنها انجام شود.
اصولگرایان در ابتدای هر انتخاباتی فریاد وحدت سر می‌دهند اما با آغاز زمان انتخاب اصلح دچار چندشقه شدن می‌شوند. این ضعف ناشی از چیست؟
برخی وقتی می‌گویند وحدت یعنی من در مرکز باشم و دیگران به گرد من جمع شوند که اسم این، وحدت نیست. وحدت یعنی همه حاضر شوند و به حداقل‌ها اکتفا و از آرمان‌های اختصاصی خودشان به نفع آرمان‌های عمومی جامعه صرفنظر کنند. این اتفاقی است که متاسفانه کم رخ می‌دهد و همین موضوع پیش می‌آید، این طیف نسبت به مشکلات بیش از اندازه برای خودشان احساس خوشبینی دارند لذا احساس می‌کنند اکنون وقت آن است که هر رقیبی را چه رقبای بیرون قلمرو گفتمانی و چه رقبای درون گفتمانی خودشان را کنار بزنند و واقعا یکی از مشکلات ما همین رقابت‌های بی‌حسابی است که حتی حداقل منافع ملی را دقیق نمی بینند. الان روزگاری است که باید به منافع مشترک ملی فکر کرد

برنامه انتخاباتی شما چیست؟
مجمع محققین پیش از سال 92 بیانیه‌ای داد و از همه گروه‌ها درخواست کرد از آقای‌هاشمی و رئیس دولت اصلاحات دعوت به حضور در انتخابات کنند که در نتیجه به پاسخ مثبت آقای‌ هاشمی ختم شد. بعد بیانیه دیگری داده شد که طی آن از عدم احراز صلاحیت آقای ‌هاشمی انتقاد شد. مجمع در مورد اینکه پس از این، چه باید کرد هنوز به جمع‌بندی نرسیده است و فعلا موضع رسمی ندارد.

Image

فَبَشِّرْ عِبَادِ الَّذِينَ يَسْتَمِعُونَ الْقَوْلَ فَيَتَّبِعُونَ أَحْسَنَهُ

 

پس بشارت ده به آن بندگان من كه به سخن گوش فرا مى‏ دهند و بهترين آن را پيروى مى كنند

مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم