Please make sure that, your allow_url_fopen or cURL is enabled. Also, make sure your API key and location is correct. Verify your location from here https://openweathermap.org/find

شخصیت ارزشمند مرحوم طباطبایی از اصالت خانوادگی وی برخاسته است

جماران – بهاره کنجکاوفرد: شخصیت مبارز مرحوم سید صادق طباطبایی بر تمامی افرادی که در جریان انقلاب اسلامی حضور داشته اند، نمایان است. ایشان پیش از پیروزی از انقلاب و حتی در زمانی که پیوندی خانوادگی بین خانواده شان با بیت امام خمینی (س) برقرار نشده بود، در مسیر دستیابی نهضت خودجوشی که از سوی رهبر انقلاب ایجاد شده بود، حضوری مؤثر و پر رنگ داشتند.
پس از برقراری ارتباط خانوادگی نزدیک بین خانواده مرحوم آقای طباطبایی بروجردی و خانواده حضرت امام (س) تلاش های ایشان در مسیر دستیابی این نهضت مردمی به انقلاب اسلامی رنگ و بوی دیگری گرفت و تا جایی ادامه پیدا کرد که در مواقعی حساس از جمله حضور امام (س) در پاریس، بیش از پیش خودنمایی کرد.
نقش تاثیر گذار مرحوم طباطبایی در زمینه های دیگری همچون بهره گیری از ارتباطاتشان در جریان دفاع مقدس به منظور دستیابی به بسیاری از نیازها از جمله تامین سلاح، بر هیچ ایرانی پوشیده نیست.
در پی درگذشت این شخصیت بزرگ، گفت و گویی داشته ایم با آیت الله سیدرضا برقعی از شاگردان حضرت امام خمینی، عضو دفتر ایشان در شهر نجف، نماینده حضرت امام در کشورهای حاشیه خلیج فارس و عضو کنونی عضو مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم که متن این گفتگو را در زیر می خوانید.
استاد سید رضا برقعی عضو عضو مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم و از شاگردان امام خمینی (س) در گفت و گوی اختصاصی با جماران با اشاره به شخصیت مبارز مرحوم سید صادق طباطبایی گفت: حدود 45 سال است که از دور و نزدیک آقای سید صادق طباطبایی را می شناسم. در دورانی که در نجف اشرف مشرف بودیم، ایشان به مناسبت های گوناگون به آنجا رفت و آمد داشتند. نباید فراموش کرد که شخصیت ایشان درباره مسائل انقلابی و مبارزات پیش از انقلاب مقداری هم به شرایط خانوادگی، موقعیت و شخصیت ذاتی شان مربوط می شود.
وی افزود: باید توجه داشته باشیم که ایشان از یک ناحیه، فرزند عالمی بسیار ارزشمند، منطقی، متین، آرام و با علمیت بسیار فوق العاده، مرحوم آقای طباطبایی بروجردی هستند.
استاد حوزه علمیه قم تصریح کرد: از جهت دیگر، ارتباط بسیار نزدیک و خانوادگی ایشان با مرحوم آیت الله سیدرضا صدر و همچنین امام موسی صدر که دایی های ایشان محسوب می شوند، چنین جایگاه خانوادگی و موقعیتی را برای ایشان فراهم کرده بود تا اینکه مسئله ارتباط حاج احمد آقا با بیت آقای طباطبایی برقرار شد و آن ازدواج صورت گرفت. وقوع چنین پیوندی، آقای طباطبایی را بیشتر به بیت امام نزدیک کرد.
وی افزود: ایشان که در اروپا مشغول تحصیل بودند، پس از شروع نهضت در ایران که منظورمان از نهضت، انقلابی است که امام خمینی آغاز کردند، با ایشان همراهی بیشتری داشتند. همچنین از هنگامی که امام به صحنه مبارزه آمدند و علم مخالفت را با رفتار، کردار و موضع گیری های مخالف شرع و دین رژیم گذشته را شروع کردند، چنین جریانی به خارج ایران به خصوص دانشجوهای مقیم آمریکا و اروپا نیز منتقل شد.
این مدرس حوزه علمیه اظهار داشت: طبیعتا در خارج از کشور نیز بچه های خانواده های متدین و مسلمان و خانواده هایی که از ایران به خاطر تحصیل فرزندانشان رفته بودند، به فکر تشکل و تجمع افتادند و یکی از کارهایی که بنیانگذاری شد، انجمن اسلامی دانشجویان مسلمان اروپا و آمریکا بود که سالانه کنگره ای برگزار می شد و آن کنگره نشریه نیز داشت.

وی تشریح کرد: معمولا در سال هایی که در نجف بودم، امام نیز برای آن کنگره سالانه پیام می فرستادند به این معنا که آن ها تقاضا می کردند و ایشان نیز ارسال می کردند و در میان افرادی که مقیم خارج و با نجف و امام در ارتباط بودند و رفت و آمد داشتند، ضمن دیدار همفکر و هم رزمشان در نجف که مجموعه ما بودیم، دیدار با امام و زیارت اماکن متبرکه، آقای طباطبایی بیش از سایران می آمد که بالاخره تعلق ایشان به بیت امام و اینکه واسطه ای بسیار قابل اطمینان و اعتماد بین امام و دانشجویان خارج از کشور در اروپا و امریکا به شمار می رفتند.
عضو مجمع مدرسین : ایشان از همان زمان با یک زندگی آبرومند از منظر دینی و رابطه ای بسیار قابل اعتماد بین امام، مبارزات ایران، دانشجویان و تشکلی که تحت عنوان اسلام در آنجا شکل گرفته بود، مطرح می شدند وگرنه اسلام مکتبی مبارز را در آنجا تاسیس کرده بودند اما این تقریبا تشکل جدیدی بود که آقایان وابسته به مسائل دینی و مرتبط با امام آن را شکل داده بودند و در خلال آن، ایشان و چند نفردیگر که دائما بین نجف و اروپا و آمریکا در رفت و آمد بودند، حضوری فعال داشتند.
وی در رابطه با همراهی ایشان با امام در جریان انقلاب اسلامی، اظهار داشت: همراهی ایشان با امام ادامه پیدا کرد تا اینکه امام پس از فشارهای شدید رژیم پهلوی به پاریس رفتند و در آنجا دوباره این آقایان با ایشان مرتبط شدند و چون خواهرشان عروس امام بود و در آنجا حضور داشت، چنین ارتباطی بیشتر از دیگر افراد بود تا اینکه در نهایت پیروزی انقلاب فرا رسید و به ایران آمدند.
وی ادامه داد: ایشان به دلیل اینکه هم با بیت امام مرتبط بود و هم اینکه کاملا شناختی مبارزان، روحانیون مبارز خارج از کشور و دانشجویان مسلمان مقیم در آمریکا و اروپا داشتند، طبیعتا از همان روزهای نخست در مجموعه هیئت دولت موقت به عنوان یک شخصیت سیاسی مطرح شدند.
استاد حوزه علمیه تصریح کرد: ایشان همچنین در دوران دفاع مقدس در مسائل نیازمندی هایی که در اوایل انقلاب به خارج از ایران وارد شده بود، به دلیل سوابق و ارتباطاتی که در آنجا داشتند و از این طرف نیز کاملا مورد اعتماد هیئت دولت و شخص مقام رهبری بودند، در این زمینه فعالیت های غیر رسمی داشتند.
وی افزود: مرحوم سید صادق طباطبایی در زمینه فعالیت های دیگری در خارج از کشور، برای رفع نیازهای متفاوتی از جمله تهیه اسلحه و مسائلی دیگر، تلاش می کردند تا اینکه پس از پایان دولت موقت و کناره گیری ایشان از مسائل دولتی و رسمی، به کارهای علمی و شخصی خود پراختند.
وی با بیان این که جایگاه ایشان به لحاظ خانواده و موقعیت نهفته از نظر اصالت خانوادگی در سطح قابل توجهی قرار داشت، خاطرنشان کرد: خاطراتی که از مرحوم صادق طباطبایی دارم، در قالب حضور ایشان در نجف و جلساتی که غیر از ملاقات های ویژه شان با امام و حاج احمد آقا داشتند، شکل گرفته است. این جلسه ها به طور معمول جلساتی بود که مجموعه روحانیون مبارز اطراف امام و مستقر در نجف در آن ها حضور داشتند و بنده نیز در آن ها بودم و مباحثی از جمله انتقاداتی به مبارزان خارج از کشور و یا توقعات آن ها از داخلی ها، مطرح می شد.

Image

فَبَشِّرْ عِبَادِ الَّذِينَ يَسْتَمِعُونَ الْقَوْلَ فَيَتَّبِعُونَ أَحْسَنَهُ

 

پس بشارت ده به آن بندگان من كه به سخن گوش فرا مى‏ دهند و بهترين آن را پيروى مى كنند

مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم