Please make sure that, your allow_url_fopen or cURL is enabled. Also, make sure your API key and location is correct. Verify your location from here https://openweathermap.org/find

استفاده دشمنان از عملکرد شیعیان ناآگاه برای گسترش شیعه هراسی

بزرگان دین در برابر ناآگاهان شیعی موضع گیری کنند
عضو هیات علمی دانشگاه مفید قم، نگرانی دشمنان نسبت به قدرت گرفتن شیعه و همچنین ناآگاهی های مشهود در رفتار و سخنان برخی از شیعیان را از دلایل شدت گرفتن شیعه هراسی در دنیا عنوان کرد و گفت: علما و بزرگان دین در برابر هر دو این گروه ها باید موضع گیری کنند و اجازه ندهند چهره شیعه و اسلام خشن و تند نشان داده شود.
حجت الاسلام و المسلمین ابوالفضل موسویان در گفت‌وگو با شفقنا (پایگاه بین ‌المللی همکاری ‌های خبری شیعه) درباره علت شدت گرفتن شیعه هراسی در دنیای امروز اظهار کرد:
بخشی از دلایل افزایش شیعه هراسی مربوط به بیگانگان می شود، آنان سعی دارند چهره‌ ناصحیح و گنگی از شیعه و اسلام نشان دهند، این افراد در پدیده 11 سپتامبر در جهان غرب سعی کردند چهره ای از اسلام نشان دهند و بگویند اسلام خشن و تند است و مرتکب امور این چنینی می‌شود.
او درباره هدف این گروه ها در نشان دادن اسلام غیرحقیقی گفت: آنان با این اقدام می خواهند جلوی تاثیر اسلام در اروپا را بگیرند البته اینکه آیا در این مسیر موفق هستند و تاثیری بر افکار مردم جهان می گذارند، مساله دیگری است.
موسویان افزود: کسانی در منطقه تصور واهی برای خود درست کردند که شیعه در حال قدرت گرفتن است و قصد دارد تمام منطقه را از آن خود کند به همین دلیل این گروه ها برای اینکه نگرانی خود از بابت این مساله را از بین ببرند و قدرت خود را حفظ کنند شروع به تبلیغات نادرستی از اسلام و شیعه کرده اند. به عنوان مثال آنان برخوردهای تندی که در کشورهای مختلف مانند مصر و لیبی رخ می دهد را به شیعیان نسبت می دهند در حالی که این مباحث فارغ از مسایل فرقه ای شیعه و سنی، ربطی به شیعیان ندارد.
او شدت گرفتن شیعه هراسی را از سوی دیگر مربوط به حضور نا آگاهانی در میان خود شیعیان دانست و اظهار کرد: متاسفانه گاهی خودی ‌ها هم در میدان دشمن بازی می‌کنند یعنی درست همان القائات دشمنان را عینا عملی می کنند و با یکسری حرف‌های تند و بی منطق نتیجه را به نفع دشمن رقم می زنند.
عضو هیات علمی دانشگاه مفید قم ادامه داد: دشمنان از گفتار و عملکرد ناآگاهان به عنوان شاهد و دلیل ادعای خودشان مبنی بر اینکه مذهب شیعه منزوی و خشونت پذیر است، استفاده می کنند این در حالی است که بزرگان ما این مشی و روش را همانگونه که در کلامشان مشهود است، به هیچ عنوان قبول ندارند. حضرت آیت الله سیستانی به عنوان یکی از بزرگترین مراجع شیعه همواره مانع تندروی‌ها شده اند و سعی در حفظ وحدت اسلامی کرده اند؛ حقیقت این مساله از موضع گیری ها و برخوردهای ایشان در عراق و سایر مناطق کاملا مشخص است.
او با اشاره به اینکه اگر یک فرد سطح سوم و چهارم مطلبی را بگوید این را نمی‌توانیم به حساب دین بگذاریم، گفت: مراجع بزرگ مانند آیت الله وحید خراسانی، شبیری زنجانی و شخصیت‌های دیگر همواره در مورد موضوعات مختلف نظراتشان را بیان کرده اند، در دیدگاه این بزرگان خشونتی به چشم نمی خورد. همواره توصیه آنان به مهربانی و همزیستی درست و سالم با برادران غیر شیعی بوده و هست، اما برخی از خودی ها اقداماتی انجام می دهند و وسیله ای می شود برای تبلیغات دشمنانی که نمی خواهند شیعه پایگاهی داشته باشد.
عضو هیات علمی دانشگاه مفید قم درباره طرح اعطای جایزه صلح نوبل به آیت الله العظمی سیستانی اظهار کرد: آیت الله سیستانی تا به حال چند بار به این عنوان مطرح شده‌اند و واقعا هم از همه کسانی که تا به حال به عنوان طرفداران صلح به آنان جایزه داده شده شایستگی بیشتری دارند. آیت الله سیستانی شایستگی خود را در عمل نشان داده اند، ایشان در برابر اتفاقاتی که ظرف این مدت در عراق افتاده و خشونت های تندی که به وجود آمده کلامی بیان نکردند که تنور اختلافات را داغ تر کنند و همواره تلاششان بر این بوده که آب بر روی این آتش ریخته شود و جلوی این اختلافات گرفته شود.
موسویان درباره وظیفه علما و نخبگان ایران به عنوان یک کشور بزرگ شیعه نشین گفت: طبیعی است که همه وظیفه دارند این چهره مخدوشی که از شیعه نشان داده می شود را پاک و اعلام انزجار کنند. بزرگان دین وظیفه دارند هم دشمنانی که با اتهام و هم کسانی که در داخل با رفتار خود سبب نشان دادن چهره تندی از شیعه می شوند را محکوم کنند. نمی توان از کنار این مسایل به راحتی گذشت و این توجیه را داشت که یک فرد سطح پایین به هر دلیلی سخنی را بر زبان آورده است. باید توجه کرد که دشمن از کوچکترین اقدام اشتباه ما سوءاستفاده می کند بدین منظور بزرگان و علمای دین باید اعلام کنند که رفتارهای تند و اشتباه این افراد ربطی به شیعه ندارد و در واقع نسبت به آن ها موضع گیری کنند.

Image

فَبَشِّرْ عِبَادِ الَّذِينَ يَسْتَمِعُونَ الْقَوْلَ فَيَتَّبِعُونَ أَحْسَنَهُ

 

پس بشارت ده به آن بندگان من كه به سخن گوش فرا مى‏ دهند و بهترين آن را پيروى مى كنند

مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم