تاریخ 1388/10/8
بیانیه مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم در رابطه با
واقعه عاشورای88
بسم الله الرحمن الرحیم
انالله و انا الیه راجعون
ملت آزاده ایران، عزادارن سرور شهیدان، علما و مراجع عظام و دلسوزان نظام جمهوری اسلامی
نظام سیاسی ما را چه شده است که روز به روز از آرمان های مذهب شیعه و ارزش های اخلاقی انسانی، آموزه های حضرت امام خمینی «ره»، قانون اساسی و جمهوری اسلامی دور می شود و دستاوردهای تاریخی مذهب، ملت و انقلاب اسلامی را به حراج می گذارد؟
واقعه شب و روز عاشورای 88 در تهران مصیبتی تکان دهنده و هشداری برای دلسوزان دین، ملت و نظام است. از کجا به کجا رسیده ایم؟ ریشه این حوادث تلخ کجاست؟چرا پس از 20 سال بیت امام راحل( قده ) و حسینيه جماران مورد تعرض قرار گرفت؟ چرا باید بخشي از ملت ما علیه بخشی دیگر که جز اقامه عزای سرور آزادگان و احقاق حقوق حقه خود، مطالبه ای ندارند تحریک شوند یا دست به خشونت ظالمانه بزنند .
مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم، این حادثه مولمه را به ساحت سیدالشهداء حسین بن علی (ع)، امام عصر(عج) و ملت شهید داده و سوگوار ایران تسلیت می گوید.
بی تردید حوادث روز عاشورا ادامه بحرانی چند ماهه است که بی آنکه برای آن راه حلی منطقی اندیشیده شود، جامعه را به بن بست سرکوب، خشونت ، آشوب و ناامنی رانده است. مسئولین رسمی جامعه ما آیا متوجه نیستند که حفظ جان و آبروی مردم از بزرگترین اهداف یک نظام اسلامی است؟
روشن است که نظام جمهوری اسلامی، نظامی است که مشروعیت و مقبوليت خود را از دین و مردم می گیرد. اما آیا می توان با این همه خشونت و سرکوب همچنان مدعی تداوم مشروعیت نظام بود و در مقابل جهانیان بدان بالید؟ این حکم مسلم عقلایی و فقهی است که مشروعیت و مقبوليت هر نظامی بر رضایت مردم و دفاع از حقوق آنان استوار است و تداوم و اعتبار شرعی آن نيز به حفظ حدود شرع و حقوق مردم وابسته است که در اصل 56 قانون اساسی نیز بر آن اشارت رفته است.
مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم اعلام می دارد که این نوع خشونت ها به جای آنکه ناشی از دین و حکومت دینی بوده باشند، برخاسته از تسلط روحیه انحصارطلبی بخشي از حاكميت است كه در پي يك دست سازي قدرت بوده ، به نام دین حضور خود را بر مردم و حکومت دینی تحمیل مي كنند . آنانکه با گذشته تمدن اسلامی آشنا هستند، نمونه های چنین مصادره هایي را در تاریخ اسلام بسیار دیده و عواقب چنین روش هايي را هم البته به یاد دارند.
امام خمینی؛ بنیان گذار جمهوری اسلامی ایران، با تاکید بر حاکمیت ملت و پرهیز از رویارویی حکومت با ملت و مداخله نظامیان در سیاست ، همواره هشدار می دادند که « مبادا روزی این جمعیت در مقابل ما ایستاده و علیه ما شعار دهند». اکنون چه شده است جمهوری اسلامی که بنا بود با آزادي هاي مصرح در قانون اساسي ، حافظ حقوق ملت باشد خود به مسیری ديگر رفته است ؟
انعكاس گزينشي و مكرر بخشي از واقعه عاشورای 88 در تهران از سوي صدا و سيما ، بار ديگر خطاهاي هميشگي اين رسانه را استمرار بخشيد . اين رسانه با پخش بخش هاي بريده شده از يك واقعه كه مقدم و موخر آن معلوم نيست و همچنين پخش چند شعار انحرافي گزينشي كه از سوي تعدادي محدود افراد ناشناخته سر داده شد ، سعي دارد صورت مساله كشته شدن چندين تن از شهروندان در ماه حرام و روز عاشورا كه گناهي بس بزرگ در قرآن و فقه اسلامي است ، را پاك كرده ، و با تبليغات گسترده ، مساله اصلي را به حاشيه براند . اين گونه برخوردها چون غائله پاره كردن عكس حضرت امام خميني ( قدس سره ) يك خطاي استراتژيك در مديريت تبليغاتي و مهار بحران در اين روزها است . مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم ضمن محکوم کردن بازداشت های اخیر اعلام می دارد باز داشتهای فله ای پس از واقعه عاشورا مشکلی از این گره فروبسته در این شرایط نخواهد گشود و بلکه بحران را عمیقتر خواهد نمود ، این نکته را از روی وظیفه متذکر می شویم تا راهی برای حل مشکل باز شود در عین حال از مردم متدین و انقلابی می خواهیم که در مسیر پیگری حقوق خود هشیار باشند تا به دام افراط گری یا توطئه های برنامه ریزی شده ای از جنس کارناوال عصر عاشورا ی 76 نیفتند . ملت بیدار ما متانت و ادب و اصول اعتقادی استوار خود را هرگز از دست نخواهد داد و سرنخ شعارهای انحرافی و تخریب و خشونت را در جای دیگری باید جست .
مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم بر این باور است که اگر امروز مراجع، علما، نخبگان و مصلحت اندیشان با دخالت خود روند تحولات را به راه درست تمکین به حقوق مردم بازنگردانند و بحران را از راه مسالمت آمیز و معقول؛ در چارچوب حقوق ملت که در قانون اساسی بدان تصریح شده است مديريت نكنند ، شاید فردا و فرداهای دیگر بسیار دیر باشد «واتقوا فتنه لاتصیبن الذین ظلموا منکم خاصه»
مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم