Please make sure that, your allow_url_fopen or cURL is enabled. Also, make sure your API key and location is correct. Verify your location from here https://openweathermap.org/find

شماره 53 پانزده خردادماه و رحلت امام خمینی

تاریخ1385/3/11
بیانیه مجمع مدرسین و محققین به مناسبت
پانزده خردادماه و رحلت امام خمینی

بسمه تعالی

چهاردهم و پانزدهم خرداد یاد آور دو حادثه بزرگ در تاریخ ایران است . سرآغاز حرکتی مردمی در برابر استبداد شاه و رحلت معمار بزرگ انقلاب و موسس جمهوری اسلامی ، آیت الله العظمی امام خمینی است که ملت ایران و کثیری از مسلمانان و مستضعفان جهان را به ماتم نشانید .شاید کمتر رهبری در زمان حیات خود بمانند ایشان در دلها راه یافته و در مرگ خود ملتی را اینچنین داغدار ساخته باشد. امام خمینی درسیره و سلوک و در تواضع و فروتنی ، خود را همانند آحاد مردم می دانست . و در کنار بنیان فکری : فلسفی ، فقهی و عرفانی ، اساس نظام اسلامی را بر رای مردم و جمهوریت قرار داد . و همواره برای برافکندن ریشه استبداد و دیکتاتوری از فرهنگ این مرز و بوم ، بر رای مردم تاکید می ورزید . مهمتر اینکه خود را رهبری مسئول می دانست . مسئول در برابر مردم و نمایندگان مردم در مجلس خبرگان. در میان آرای پراکنده ای که در طرح ساختار نظام ارائه می شد ، امام خمینی اولین کسی بود که در تاریخ ایران شعار جمهوریت را سر داد و با اتصاف آن به پسوند اسلامی ساختار نظام را بنیان نهاد . نقش آرای مردم از موارد مطرح در قانون شد. اصل ششم اشعار می دارد، « امور کشور باید با اتکای به آرای مردم و از راه انتخابات یا از طریق همه پرسی انجام شود . » در این سالروز تاریخی ضرورت دارد که وضع موجود جامعه با آنچه که امام خمینی از پانزدهم خرداد تا ایام وفاتشان مطرح و دنبال می کرد ، مقایسه شود و ببینیم که آیا به آن آرمان نزدیک شده ایم ویا ازآن فاصله گرفته ایم .
1. مهمترین نکته قابل طرح ،چگونگی انتخابات است و این که هر کسی حق دارد ، بر اساس ضوابط ، از حق کاندیدا شدن برخوردار باشد ، متاسفانه یکی از پدیده هایی که با آرمان امام فاصله گرفته است ، پدیده انتخابات است . انتخابات مجلس هفتم و نهمین دوره ریاست جمهوری به گونه ای بود که با اهداف و آرمانهای انقلاب فاصله داشت.
2. چند ماه دیگر انتخابات خبرگان رهبری برگزار خواهد شد . انتخابات خبرگان از مهمترین انتخابات است. و این خبرگان هستند که باید بر کار و نهاد رهبری نظارت نمایند. دید گاه ما این است که انتخابات خبرگان باید از انحصار قشری خاص به در آید. نمایندگان مختلف ملت در آن راه پیدا کنند تا بر تمام ابعاد کشور نظارت فنی صورت گیرد . شورای محترم نگهبان باید انتخابات را به گونه ای هدایت کنند که مردم میل و رغبت در شرکت داشته باشند . آنچه که بر مجلس هفتم رفت در این انتخابات تکرار نگردد. تعیین صلاحیت های کاندیدا ها از طریق غیر شورای نگهبان صورت گیرد.
3. متاسفانه ما در این ایام شاهد حذف مدیریت های با سابقه در کشور هستیم جریان جناحی و برخوردهای حذفی همه جا را گرفته است . کسانی که با یاد و نام امام خمینی در این کشور حکومت می کنند می دانند که مرحوم امام این نوع برخوردها را تحمّل نمی کرد . و این خطر بزرگ ممکن است در آینده نه تنها انقلاب بلکه کشور را به سوی بی سویی برد.
4.از عوارض بارز حذف مدیرهای با تجربه ، وضعیت ناگوار اقتصادی است . آنچه در انتخابات ریاست جمهوری وعده داده شد ، علایمی در معیشت مردم از آن دیده نمی شود . سرمایه گذاری راکد گشته و یا تبدیل به خروج سرمایه از کشور گشته است. بازار بورس رونق خود را از دست داده است . در استانها با حضور دولت مصوباتی صورت می گیرد که غالب کارشناسان اقتصادی آنها را نمی پذیرند. متاسفانه استان های مرزی کشور ، نا امن و آتش زیر خاکستر است . تمام اینها نشانی از عدم لیاقت در مدیریت است . این که می گویند تحریک اجانب است باز هم نشان بی کفایتی است چرا باید با این همه بودجه و نیروهای امنیتی دست اجانب در استانها به حرکت در آید.
5. مسئله انرژی هسته ای کشور را با بحران مواجه کرده است . هر آن ممکن است ملت را از حق مسلم خود محروم سازند.چرا دولت نهم در موضعگیری های خود سیاست خارجی ما را با بحران مواجه ساخت ؟ امروز ما با اجماع جهانی علیه ایران روبرو هستیم . هشت سال دولت خاتمی ایران را به اوج عزت و سربلندی برد ولی با چند سخنرانی دور از انتظار سیاست خارجی ما تنش دار گشت. انتظار می رود که مسئولان با حفظ حق مسلم ملّت ایران در سوخت هسته ای به گونه ای سیاست بورزند که کشور را با بحران بیشتر مواجه نسازند . کسانی که می گویند ما از تحریم استقبال می کنیم ، هزینه این استقبال را چه کسی می پردازد؟ بنابراین در سالروز رحلت امام خمینی ضرورت ایجاب می کند آرمان بلند آن رهبر فقیه را باز خوانی کنیم تا کشور و نظام را دچار بی تجربگی ها نسازیم.
روانش شاد و آرمانش مستدام باد
مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم

 

Image

فَبَشِّرْ عِبَادِ الَّذِينَ يَسْتَمِعُونَ الْقَوْلَ فَيَتَّبِعُونَ أَحْسَنَهُ

 

پس بشارت ده به آن بندگان من كه به سخن گوش فرا مى‏ دهند و بهترين آن را پيروى مى كنند

مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم