بسمه تعالی
إِنْ أُريدُ إِلاَّ الْإِصْلاحَ مَا اسْتَطَعْتُ وَ ما تَوْفيقي إِلاَّ بِاللَّهِ عَلَيْهِ تَوَكَّلْتُ وَ إِلَيْهِ أُنيب (هود:88).
جناب آقای دکتر محمدجواد ظریف وزیر محترم امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و هیأت همراه در مذاکرات وین
با سلام و تقدیم تحیات شایسته
برخود لازم می دانیم خدمات و زحمات جناب عالی و همراهان را در جلسات طاقت فرسا و پررنج مذاکرات هسته ای با گروه 1+5 ارج نهاده و از این که با درایت شما و همراهان نتایج نسبی ای نصیب ملت ایران شد تقدیر و تشکر نماییم.
ما می دانیم در این مدت، مسئولیت و وظیفه سختی بر عهده هیئت ایرانی به سرپرستی شما بود و توانستید در برابر زیاده خواهان و کسانی که قصد داشتند حقوق ملت ایران را نادیده بگیرند، به نحو شایسته و بایسته و با منطق بایستید. عصبانیت رژیم صهیونیستی، افراطیون داخل کشور و کنگره آمریکا گویای موفقیت این مذاکرات است. هرچند توافق کامل به دست نیامد ولی گام های سودمندی برداشته، مقداری از دارایی های ایران آزاد و حق غنی سازی ملت ایران به رسمیت شناخته شد. دنیا فهمید ایران به دنبال سلاح هسته ای و کشتار جمعی نیست و پیام ملت ایران، پیام صلح، دوستی و تنش زدایی است. تا آن جا که ما می دانیم خروجی این مذاکرات نشانه مثبت بودن آن است.
شاید اقلیتی در داخل کشور یا برخی از نمایندگان در مجلس شورای اسلامی زحمات جناب عالی را زیر سوال برند و مذاکرات را شکست خورده تلقی نمایند، ولی باید دانست این افراد همان حامیان سیاست های دو دولت گذشته هستند که پرونده هسته ای ایران را به شورای امنیت کشاند، قطع نامه ها را ورق پاره خواند و هزینه های هنگفتی را بر ملت ایران تحمیل نمود. هرچند اقدامات نادرست دولت قبل، کار را بر این دولت سخت و دشوار کرده و از سویی، زیاده خواهی و دست اندازی رژیم صهیونیستی و برخی از حامیان آنان در دولت آمریکا بر این دشواری افزوده است، اما باید با توکل به خداوند، پشتوانه ملت و هم سویی و حمایت رهبری محترم نظام، استوار بود و کار را به سرانجامی خوشایند و آبرومند رساند.
جناب آقای دکتر ظریف، یکی از مشکلات پیش روی مردم و دولت جمهوری اسلامی ایران در چند سال گذشته موضع گیری های تند و دور از اعتدال در سیاست خارجی کشور بود که سیاست تنش زدایی دولت اصلاحات را به سیاست تنش زایی و ایران هراسی تبدیل کرد. ولی امیدواریم با درایت جناب عالی و صبر و استقامتی که در سیاست های راهبردی خود دارید، بتوانید کشور و نظام جمهوری اسلامی ایران را در عرصه بین المللی، به ویژه در منطقه، کشوری دوستدار صلح معرفی نمایید؛ که البته این نتیجه تا حدودی در مذاکرات وین متجلی شد و رویکرد بسیاری از کشورها نسبت به ایران تغییر کرد و اعتماد از دست رفته را باز آورد.
مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم بر خود لازم می داند، هر اقدامی را که در جهت حفظ منافع ملی ایران و نظام جمهوری اسلامی مفید باشد، مورد حمایت قرار دهد و از جناب عالی و همراهان که متحمل زحمات طاقت فرسا شدید تقدیر و تشکر کند. به باور ما مذاکرات هسته ای در وین مثبت و در جهت حفظ منافع ملی ایران بود و تمدید آن را به فال نیک گرفته و امیدواریم در نشست های بعدی شاهد دست آوردهای بیشتر برای مردم و نظام جمهوری اسلامی ایران باشیم.
والسلام
مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم
5 /9 / 1393