بسم الله الرحمن الرحیم
أُذِنَ لِلَّذِينَ يُقَاتَلُونَ بِأَنَّهُمْ ظُلِمُوا وَإِنَّ اللَّهَ عَلَى نَصْرِهِمْ لَقَدِيرٌ (حج/ 39)
«آنان كه به كارزار کشیده شدند، رخصت (پیکار) یافتند، زیرا بر ایشان ستم رفته و هر آينه خداوند بر يارى ايشان تواناست.»
تهاجم وحشیانه اخیر گروهک تروریستی و تکفیری داعش به شمال عراق، بار دیگر چهره زشت، شرارت بار و جنایت کار این گروه افراطی را برای جهانیان به نمایش گذاشت. خونریزی و کشتار بی گناهان و چپاول و به یغما بردن اموال آنان، صحنه هایی فاجعه بار و جانکاه از این تجاوز ددمنشانه بود، که وجدان بشریت را آزرد و جهان اسلام را در اندوه و ماتم فرو برد.
پدیده شوم داعش حاصل پیوند نامشروع میان افراطی گری و مذهب و ثمره تلخِ تعصبِ کور و اختلافاتِ پوچِ فرقه ای است که در بستر قشری گری و برداشت ظاهرگرایانه و غیرعقلانی از آموزه های دینی رشد کرده و بر خرمن اندیشه و معنویت اسلامی شعله افکنده و جهان اسلام را به آتش کشیده و چونان ابزاری در خدمت منافع صهیونیسم و دشمنان اسلام در آمده است.
دست های پنهان سیاسی،که منافع قدرت های رقیب منطقه ای و جهانی را نمایندگی می کنند، نیز برای جبران شکست و ناکامی های خود، آتش بیار معرکه شده اند و با پشتیبانی مالی و نظامی از این گروه، در پی برهم ریختن آرامش و ثبات در منطقه اند. البته منازعات گروه های سیاسی در عراق و ضعف و کاستی های دولت مرکزی در سامان دهی اوضاع، که چه بسا ریشه در بی تدبیری های سیاسی داشته، نیز زمینه را برای موفقیت این برنامه فراهم ساخته است.
دفاع در برابر این تهاجم و خاموش کردن آتش این فتنه، تنها وظیفه مردم عراق نیست، بلکه همچنان که مرجعیت شیعه به درستی دریافته و اعلام کرده اند، تکلیفی اخلاقی و دینی بر دوش همگان است. داعش و همپیمانانش را تنها دشمنی و کینه توزی با شیعه به چنین جنایاتی وانداشته، بلکه این اقدامات برآمده از خشک مغزی و دشمنی با دستاوردهای نیک تمدن بشری، همچون حقوق بشر و مردم سالاری است. امت اسلامی، شیعه و سنی، یک پارچه و همبسته، با ایستادگی در برابر این اشرار، که متاسفانه به لباس تقدس درآمده اند، باید چهره اصیل و مهربان دیانت اعتدالی اسلام را به جهانیان نشان دهند و جهان اسلام را از لوث وجود آنان پاک کنند.
پیروزی در این دفاع بیش از پیش در گرو وحدت و آشتی ملی گروه های مختلف سیاسی، مذهبی و قومی در عراق و تدبیر سیاسی درست در برخورد با این ماجراست. این فرصتی است که دولت عراق می تواند پایبندی خود به منافع ملی و اصول دموکراسی را به جهانیان نشان دهد و جامعه جهانی را به پشتیبانی از خود در برخورد با این پدیده شوم امیدوار سازد. در این راستا پشتیبانی دولت و مردم ایران از ملت و دولت عراق، نیز به حکم وظیفه دینی و اخلاقی، از ضرورت و اولویت بیشتری برخوردار است.
مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم با محکومیت شدید گروهک تروریستی داعش و اقدامات جنایت بار آن، پشتیبانی قاطع خود را از ملت عراق و فرمان مرجعیت شیعه حضرت آیت الله العظمی سیستانی مدظله العالی اعلام می دارد. همچنین با رد هرگونه سخن و اقدام تفرقه آمیز که موجب شکاف در امت اسلامی شود، بر یکپارچگی و همبستگی آنان در برخورد با گروه های افراطی و تروریست، پافشاری می کند. افزون بر این، بر ضرورت دفاع و پاسداری از عتبات عالیات، چونان میراث مقدس و برجسته تمدن اسلامی که مورد احترام همه مسلمانان است، تاکید می کند و هیچ گونه توهین به آن ها را قابل تحمل نمی داند. بی تردید حفظ حریم عتبات عالیات، تنها وظیفه دولت عراق نیست و دولت ایران نیز موظف به اقدام برای مصونیت آن از هرگونه تعرض خواهد بود.
والسلام علی من اتبع الهدی
مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم