Please make sure that, your allow_url_fopen or cURL is enabled. Also, make sure your API key and location is correct. Verify your location from here https://openweathermap.org/find

بیانیه مجمع مدرسین ومحققین حوزه علمیه قم به مناسبت سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران

بسم الله الرحمن الرحيم
« وَ کَذلِکَ جَعَلْناکُمْ أُمَّةً وَسَطاً لِتَکُونُوا شُهَداءَ عَلَى النَّاسِ وَ يَکُونَ الرَّسُولُ عَلَيْکُمْ شَهيداً»«سوره بقره، آیه 14۳«

خجسته سالگرد پيروزي انقلاب شكوهمند اسلامي ايران برهمگان فرخنده و مبارك باد. ۲۲ بهمن جشن پيروزي مردمي ستمديده و در بند است، كه طعم شيرين رهايي و آزادي از استبداد و استعمار را، پس از يك قرن مبارزه و جانفشاني و درد و رنج چشيدند. آنان که تجسم آرمان ها، آرزوها و ارزشهاي ملي و ديني خود را در سيماي بزرگ مردي از تبار پيامبر(ص) و خاندان بزرگوارش ديدند و با رهبری هوشمندانه او بزرگترين حماسه قرن را آفريدند.
انقلاب بزرگ مردم ايران حركتي آزادي خواهانه و بر خاسته از خودآگاهي و شعور ديني واكنشي به سركوب و تحقيرآنان بود. پیروزی اين جنبش، افزون بر حضور حماسی مردم و رهبری بی بدیل امام خمینی«قدس سره»، رهینِ مجاهدت، فداکاری وتلاش صادقانه كسانی بود،که بارِ سنگینِ آگاهی بخشی به توده ها را بردوش گرفتند و زندان و شكنجه و تبعيد را به جان خريدند و در راه عزت و آزادي ملت از جان خويش گذشتند.آنان که زنگار تحجر و خرافه را از اسلام زدودند و آن را چونان مكتبي زنده و زاینده كه الهام بخش تجدد و رهايي بود، به جامعه عرضه داشتند.
پيام درخشان انقلاب براي جهانيان ضرورت احترام به كرامت انساني، شناسايي نقش مردم در تعيين سرنوشت و پرهيز از خودكامگي و ستم در حق آنان بود. مردمي كه با شعار«استقلال-آزادي»، بيزاري خود از اقتدارگرايي و حكومت مطلقه فردي و دخالت بيگانگان را اعلام كردند و با شعار «جمهوري اسلامي» گرايش خود به نظامي مردم سالاركه پاسدار ارزشهاي والاي اسلامي باشد، را نشان دادند. آنان ندای بازگشتِ دین به سیاست را، تنها با هدف استعلاي سياست در پرتو ارزش هاي دينی، سردادند و احیای معنویت در جهان فرو رفته در ورطه مادیت را درسر داشتند و از استفاده ابزاري از دين براي مقاصد سیاسی و بازتولید استبداد در لباس دین ناخشنود وگريزان بودند.
جمهوري اسلامي و قانون اساسي، خونبهاي شهيدان و برترين دستاورد انقلاب عظيم ملت ايران است كه ، بر پايه راي مردم و در راستاي شناسايي و احترام به حقوق آنان تاسيس شد. پايداري آن نيز، همچنان كه بنيان-گذار فقيدش همواره بر آن تاكيد داشت، در گرو پشتيباني و دفاع از حقوق مردم و كوشش براي پيشرفت و آرامش و رفاه و آسايش آنان خواهد بود. تهديد اصلي براي انقلاب و نظام نه فقط از سوي بدخواهان، بلكه از سوي دوستان ناآگاهي است، كه با تحريف ارزشهاي اصيل انقلاب يا انحراف از آن، از جايگاهي فراتر به مردم مي نگرند و در پي تحميل باورهاي خويش به آنان برمي¬آيند.
كارنامه جمهوري اسلامي در طول سي و پنج سال گذشته به خوبي نشان مي دهد، ایستادگی و فداكاري مردم عزيز تنها رمز استواری و تداوم اين نظام بوده و پيشرفت وكاميابي آن نیز در گرو پشتیبانی و احترام به آنان و رنج و ناکامی زاییده بي¬توجهي به خواست راستین شان است. تنها بردباری و مقاومت و فداکاری مردم بود،که دشواری های فراوان پس از پيروزي انقلاب را آسان کرد و عبور از بحران های بزرگی همچون جنگ تحمیلی و فشار طاقت فرسای انزوا و تحریم های بین المللی را امکان پذیر ساخت. با پشتيباني و شكيبايي مردم بود كه در دوران سازندگي، راه دشوار توسعه هموار شد.
حضور شگفت انگیز مردم بودکه حماسه غرور آفرین دوم خرداد 76 را رقم زد و ایرانیان را در جهان چونان منادیانِ اصیل صلح و گفتگو مطرح ساخت. حضوری که ديگربار، در 24 خرداد ۹۲، با حمايتِ رهبري، حماسه آفرید و با پشتیبانی از شعار تدبیر و اعتدال خطی بطلان بر تند روی و افراط کشید و صلح جویی و عدالت خواهی ملت ایران را برای جهانیان به نمایش گذارد.
راي مردم به اعتدال و تدبير برآمده از دريافت حقيقت اسلام اصيل و تجربه زيان بار و جبران ناپذير تندروي و افراط در طول سالهاي گذشته بود. اسلامي كه اعتدال را همچون ويژگي برتر امت مسلمان معرفي و آنان را به پرهيز از افراط و تفريط مي خواند. همچنین تجربه رويكردِ افراطي كه تقابل و ستيز را جايگزين تنش زدايي و تعامل در عرصه سياست خارجي، و بي اعتمادي و نگاه امنيتي را جايگزين اعتماد و گفتگو در عرصه سياست داخلي مي كرد. تجربه اي كه دستاوردي جزكاهش اعتبار و انزوا در عرصه جهاني و وضعيت دشوار معيشتي در حوزه هاي گوناگون زندگي، در برنداشت. ملت عزيز، درپرتو اين دريافت و تجربه، اعتدال و تدبير را برگزيد تا از به تاراج رفتن سرمايه و به يغما بردن منابعش جلوگيري كند و راه فروبسته آباداني و پيشرفت را بر خود بگشايد.
اينك مردم عزیز، در بزرگداشت سی و پنجمین سالگرد انقلاب، از نظامی که به دست خویش بنا نهادند، انتظار تکریم و حمایت دارند. آنان كه از تنگناهاي سياسي و شرایط دشوارمعیشتی، سخت به ستوه آمده، چشم امید به دولت تدبير و اميد دوخته اند، تا با رويكرد تعاملي پرچم عزت و سربلندي ايران عزيز را در جهان برافرازد، و زمينه را براي احترام به حقوق شهروندي و مشاركت همگان در تعيين سرنوشت سياسي و بهبود وضعيت معيشتي فراهم سازد.
خواست و انتظارات مردم عزيز چندان دور از دسترس نيست و با بلند نظری، جديت، صداقت و همت مي توان به آن دست يافت. کمترین خواست مشروع آنان بهره مندی از زندگي شرافت مندانه و برخوردار از حقوق اساسی همچون حق حیات، آزادی و برابری است. آنان خواهان تنفس در هوای پاک، نوشیدن آب سالم، بهره مندی از بهداشت و درمان کافی، برخورداری از آموزش و پرورش خوب، شغل و مسکن مناسب، امکان ازدواج و تشکیل خانواده ای گرم و مهربان اند.
آنان از زندگی در جامعه ای که آمار فقر، اعتیاد، طلاق، ناهنجاری، فحشاء و مفاسد اخلاقی آن رو به فزونی دارد، خسته و ناخوش اند. از گسترش بداخلاقی ها و بی اخلاقی ها، دروغ و نفاق، ریاکاری و ظاهر پرستی، قشری¬گری و عوام فریبی دلزده و افسرده اند. از گرانی، تورم، رکود و بیکاری، فساد،رشوه و پارتی بازی به ستوه آمده و از تبعیض و نابرابری و شکاف روز افزون طبقاتی و فرهنگی در رنج و گریزانند.
می¬خواهند؛ در جامعه ای آزاد و برابر زندگی کنند. جامعه ای که در آن حریم خصوصی افراد با دخالت خودسرانه و غیر قانونی حکومت و نهادهای امنیتی آن نقض نشود. در حد معمول از آرامش و آسایش و شادی برخوردار باشند. اصل بر برائت آنان باشد و از بازداشت بی دلیل و طولانی مصون باشند.
می خواهند؛ بدون ترس و وحشت ازآینده شان، آزادانه سخن بگویند، بنویسند، گردهم آیند، از عملکرد حکومت و رفتار زمامدارن انتقاد کنند، از آنچه با سرنوشت شان سروکار دارد، اطلاع یابند و در تعيين سرنوشت خود موثر باشند.
می¬خواهند؛ بدون توجه به جنسیت، ثروت، طبقه، زادگاه، مذهب و زبانشان با آنان همچون شهروندانی برابر رفتار شود. از برابري حقوقي و سياسي برخوردار و بر اساس قانون اساسي، حتی با برترین مقام حکومت در برابر قانون یکسان باشند. از تبعيض و نابرابري فاحش و شكاف عميق طبقاتي نجات يابند و بزرگوارانه و با عزت زندگي كنند.
آنان به راستی خواهان حکومتی قانون مند، مسئول و پاسخگویند. حکومتی که به وعده های خویش وفادار باشد، با آنان از در راستی و صداقت در آید. حکومتی که نه به اسم و نام، بلکه در حقیقت پایبند به اخلاق و ارزش های دینی باشد، منافع ملی و عمومی¬را فدای منافع خصوصی و شخصی نکند، رابطه و پارتی در آن جایگزین ضابطه و قانون نشود، به رانت خواری و فساد و رشوه آلوده نباشد، منتقدان و مخالفان را سرکوب نکند بلکه محترم شمارد، پاسدار حقوق و پشتیبان آنان باشد.
انتظار دارند به جای حصر و حبس منتقدان خیرخواه و مخالفان بی غرض، فرصت طلبان و قانون شکنانی که با دروغ و تزویر منابع مملکت را نابود، آبروی ملت را بر باد و سرمایه آنان را به تاراج بردند، را در دادگاه بینند.
انتظار دارند از اقتصادی شکوفا و با ثبات برخوردار شوند و پیشرفت، آبادانی و توسعه روز افزون کشور خویش در عرصه¬های گوناگون علمي، فرهنگی، هنري،اجتماعی وسیاسی را نظاره کنند. در منطقه و جهان جايگاهي در خور فرهنگ و تمدن غني خود بيابند و در اقتصاد جهاني و آمارها و نمودارهاي معتبر بين المللي رتبه هاي افتخار آفرين به دست آورند.
انتظار دارند زمام اداره کشور به دست شایستگان باشد، تا نخبگان، فرهیختگان و هنرمندان از زیستن در این سرزمین احساس عزت و افتخارکنند و به جای مهاجرت، خدمت به مام میهن در پیش گیرند.
انتظار دارند جناح ها و احزاب رقیب سیاسی به جای اندیشیدن به قدرت و کوشش برای حذف یک دیگر به حل مشکلات و دشواری های ملت بیندیشند و برای برون رفت از وضعیت دشوار و بحرانی کنونی گفتگو و چاره اندیشی کنند.
این تنها فهرستی کوتاه، از مهمترين خواست ها و انتظارات شرعی و قانونی مردم است که به تعبیر امام خمینی «ره« صاحبان اصلی این انقلاب اند و وظیفه سنگین تامین آن بر دوش کسانی است که با تصدی حکومت، ادای این امانت را بر عهده گرفتند. اين خواست ها و انتظاراتي است كه افزون بر تاييد آن ها در شريعت مقدس اسلام ، در قانون اساسي جمهوري اسلامي نيز شناسايي و تحقق آن تضمين شده است.
مجمع مدرسين و محققين حوزه علميه قم با تبريك سالگرد پيروزي انقلاب، بزرگداشت آن را در تامین خواست ها و انتظارات قانونی و مشروع مردم شريف و عزيز ايران می داند. بی تردید انجام این وظیفه در شرایط دشوار و بحرانی کنونی در گرو انسجام و آشتی ملی و پرهیز از انگ و اتهام های پوچ و واهی است. با جايگزيني مهر و دوستي به جاي كينه و دشمني و با ياد آوري از خودگذشتگي و فداكاري هاي دوران انقلاب، دست در دست يكديگر، يكدل و يكپارچه، با حمايت رهبري و هماهنگي قواي سه گانه، مي توان به ثمر بخشي اعتدال و عقلانيت در دولت تدبير و اميد، چشم دوخت و محكم و استوار در راه پيشبرد منافع ملي و رفع نگراني ها و حل مشكلات مردم گام برداشت.
مجمع مدرسین و محققین از مسئولین امر می خواهد، با برداشتن حصر از چهره های اصیل و خدمتگزار به انقلاب آقایان حجه الاسلام و المسلمین کروبی و مهندس میرحسین موسوی و بانو دكتر زهرا رهنورد وآزادی زندانیان سیاسی نخستین¬گام را برای گشایش فضای سیاسی و فراهم آمدن مقدمات گفتگو و آشتی ملی بردارند. چنین اقدامی¬گذشته از خشنودی خداوند، بی تردید بر اقتدار نظام می افزاید و موقعیت دولت را در برابر بیگانگان تقویت می کند و همدلی بیشتر ملت و شادی روح شهیدان بزرگوار و امام راحل را درپی خواهدداشت.
مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم

Image

فَبَشِّرْ عِبَادِ الَّذِينَ يَسْتَمِعُونَ الْقَوْلَ فَيَتَّبِعُونَ أَحْسَنَهُ

 

پس بشارت ده به آن بندگان من كه به سخن گوش فرا مى‏ دهند و بهترين آن را پيروى مى كنند

مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم