بسمه تعالی
قال الحسین (ع)اللهم انک تعلم انه لم یکن الذی کان منا منافسه فی سلطان ولاالتماس شیء من فضول الحطام ولکن لنردالمعالم من دینک ونظهرالاصلاح فی بلادک فیامن المظلومون من عبادک و تقام المعطله من حدودک
ماه محرم یاد آوریکی ازبزرگترین تراژدیهای تاریخ بشری است . ماهی که یاد آور اعتلای عزت و شرافت و آزادگی و رسوایی استبداد و تزویر و ریا و دروغ و انحطاط اخلاقی و فکری در حاکمیت اموی است .
رویارویی اسلام عدالت طلب و آزادی خواه و حق جوی علوی با اسلام اشرافی و قدرت طلب اموی که با نبرد بر ضد علی (ع)آغاز شد، در عاشورای سال 61 در مصاف کربلاییِ حسین (ع)و یزید به اوج رسید. این رویارویی و ستیز در تاریخ اسلام همچنان باقی ماند و امروز، نیز اسلام عقلانیت و رحمانیت و حریت در برابر اسلام جهالت و خشونت و اسارت قرار گرفته است و در فراسوی این نبرد فجایع و مصایب و کشتارهای بی رحمانه ای را شاهدیم که بنام دین صورت می گیرد.
بر این باوریم که تعظیم شعایر ماه محرم ویادآوری رخداد جانسوز کربلا برای تفکیک و جدا سازی اسلام اموی از اسلام علوی است . واین رسالتی است که بردوش مبلغان دین نهاده اند تا با بازخوانی درست تاریخ ،مردم را به این دو اسلام آشنا سازند.شاید یکی از عللی که موجب پیدایش این رویداد تلخ تاریخی شد ، جهالت مردمان آن روز نسبت به آموزه های حقیقی اسلام بود.حاکمان مستبد اموی ودرپی آن عباسیان ودیگر کسانی که به نام دین ستم کردند، با استفاده از جهل مردم پایه های قدرت خود را قوت بخشیدند.کمتر کسی رویکرد اسلام رادر باره عدل وظلم می دانست و حدیث های دروغین در خدمت حاکمیت برای وارونه کردن اسلام حقیقی بود.
جنبش استبداد ستیزانه ای که با یاد حسین و الهام از قیام کربلا حکومت ستم بنیاد امویان را زیر و رو کرد، عباسیان را بر آن داشت تا با تحریف ماجرای عاشورا تاریخی را به نگارش در آورند که برپایه های قدرت شان آسیبی وارد نسازد، و با داستانهای دروغین و افسانه ای و غلوآمیز بر حقیقت این تاریخ عبرت آموز سایه افکنند. تشیع صفوی نیز همپوی با عباسیان راه را بر تحریف حقیقت عاشورا و پوشاندن رازحماسه حسینی هموارکرد و جهل و غفلت از آرمان او را تا به امروز تداوم بخشید.
آنان که نگران از بین رفتن معنویت اند و دغدغه احیای ارزشهای دینی در جامعه را دارند تنها با آسیب شناسی ماجرای عاشورا و بازشناسی حقیقت حماسه حسینی می توانند به روح بخشی آن چشم دوزند. امروز شاهدیم که با وجود هزینه های بسیاری که هر ساله از سوی مردم و نهادهای دولتی در بزرگداشت عاشورا صرف می شود، اما ثمره وبازدهی چندانی در نمایان ساختن اسلام حقیقی در جهان امروز ندارد. واقعه کربلا اگر درست نمایانده شود، سرمایه ای جاوید برای رهایی و آزادی انسان است که به همه بشریت تعلق دارد . چه کسی از عدالت، آزدگی و آزادی و تسلیم نگشتن در برابر استبداد در قامت دین، رویگردان است ؟ انسان امروز خسته خشونت¬ها، بی عدالتی ها، سرکوب ها ، دروغ ها وعهد شکنی های حاکمان و مدعیان دین است. آفتاب عدالت ، اخلاق و معنویت آن جا غروب می کند که مردم شاهد دروغ و بی عدالتی وعهدشکنی در پوشش اسلام باشند.
کارکرد اصلی تعظیم شعایر و تعالیم دین نجات آدمیان از دشواری های بی اخلاقی و بی عدالتی و فقر و کاستن از رنج و درد انسان است. پس چگونه می توان ادعای تعظیم شعانر را در جامعه و حکومتی که در چنین دشواری های غوطه ور است جدی دانست؟ تشیع و کانونی ترین آیین آن یعنی عاشورای حسینی نه تنها آموزه و ابزاری برای بقای بر کرسی ریاست نیست، بلکه هدف اصلی آن تحقق آرمانهای الهی و در راس آن اخلاق و معنویت وعدالت اجتماعی ،نه در حرف ،که در عمل می باشد. در حکومتی که به حق بزرگداشت عاشورا را وظیفه خودمی داند، چگونه می توان شاهد وقایعی بود که درتقابل با فرهنگ امام حسین است؟
ساده ترین پیام قیام حسینی برای بشریت حق اعتراض در برابر حکومت است و در آیین حسینی اعتراض در برابر حکومت حقی انکار ناشدنی است. پیروان این آیین چگونه می توانند مرگ جوانی را در زندان پذیرا باشند که به اتهام اعتراض در فضای مجازی دستگیر شده است؟ در اسلام پاسداشت حقوق آدمیان از اهم وظایف حاکمان است و مرگ متهمان در زندان بزرگترین نقض حقوق انسانی است. ستار بهشتی که با مرگ خود پرده از این مسئله برداشت، البته نخستین کسی نیست که برای اعتراض خود چنین بهای سنگینی پرداخت می کند. دستگاه قضایی تا کنون چه اقدامی برای پیشگیری از چنین اقداماتی انجام داده است ؟ آیا اگر پرونده کهریزک عادلانه پی گرفته می شد و مجرمان مجازات می شدند ، امروز بار دیگر شاهد چنین وقایع تلخی بودیم؟
مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم ضمن تسلیت شهادت سالار شهیدان و یارانش و دعوت همگان به پاسداشت این ایام و بزرگداشت شعایر حسینی بر اساس وظیفه دینی و اخلاقی و در چارچوب حقوق مصرح در قانون اساسی از مسئولان و مجریان کشور می خواهد، پرونده مرگ ناگوار ستار بهشتی را به جد پیگیری کنند و مسئولیت خود را در دفاع از حقوق ملت به انجام برسانند وبدانند این مسئولیت ها بفرموده امام علی (ع) امانتی است که مردم به آنان سپردند و اگر در این امانت خیانت شود ، مکافات دنیوی و اخروی آن قابل گذشت نخواهد بود.
مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم 28/8/1391