1389/10/18
بيانيه مجمع مدرسين ومحققين حوزه علميه قم به مناسبت سي و دومين سالگرد پيروزي انقلاب اسلامي ايران
بسم الله الرحمن الرحيم
«تلك الايام نداولها بين الناس و ليعلم الله الذين امنوا و يتخذ منكم شهداء والله لا يحب الظالمين» (آل عمران 140)
«و ما اين روزهاي ( پيروزي و شكست ) را در ميان مردمان مي گردانيم تا خدا افرادي را كه ايمان آورده اند، بداند ( و شناخته شوند) ،و از ميان شما گواهاني مي گيرد. و خدا ستم پيشگان را دوست ندارد »
فرا رسيدن 22 بهمن روز سرنگوني نظام استبدادي - سلطنتي وسر آغاز نظام جمهوري اسلامي وحاكميت مردم ،روز نويد بخش تاريخ ايران و اسلام است . هماهنگي ملت ايران در آن روز براي نابودي نظام شاهنشاهي و محو آثار سلطنتي يعني : ديكتاتوري ،دست نشاندگي ، بي تفاوتي به حقوق اساسي ملت، حيف و ميل كردن ثروت ملي ، بي توجهي به منافع ملي در عرصه جهان ، از پديده هاي مهم در تاريخ اين مرز و بوم بود.
ملت ايران يكپارچه به دنبال رهبري داهيانه و شجاعانه امام خميني (قدس سره)براي تحقق آرمانهايي كه ايشان در سخنان ومصاحبه هايش همواره مطرح مي كرد ، حركت نمود و خواستار ادامه راهي شد كه در آن ارزش هاي انساني و اسلامي و در راس آن حاكميت مردم ، آزادي هاي سياسي و عدالت اجتماعي و اجراي مرّ قانون بود و اين كه هيچ كس در هيچ جايگاهي حق تخطي از قانون را ندارد ، حاكميت مطلقه در رژيم گذشته از آن جا بوجود آمد كه شخص شاه حاكم بر قانون بود و در مقابل قانون و ملت پاسخگو نبود، خود را ما فوق قانون مي پنداشت و مفسران قانون براي تقرب به اعلي حضرت ، قانون را به نفع طبقه حاكمه تفسير مي كردند . البته نهاد هاي قانوني نظارت بر قدرت مانند مجلسين و مطبوعات نيز دست نشانده و ثنا گوي شخص شاه بودند.
به خاطرحاكميت شخص بر قانون، بزرگترين دست آورد ملت ايران در انقلاب مشروطه ، يعني قانون اساسي كه در روزگار خود بهترين ره آورد در منطقه بود، زير پا نهاده شد و حقوق ملت ايران ، با تحريف قانون ، در راه بقاي سلطنت ضايع گرديد .بي شك عوامل عمده به وجود آورنده حركت يكپارچه مردم در 22 بهمن و سرنگوني رژيم پيشين ، يكه تازي ، غرور،تحقير ملت، بي تحملي و بلند پروازي شاه واطرافيان او در عرصه اقتصاد، سياست و فرهنگ كشور بود.
بلند پروازي هاي شخص اول مملكت چنان او را در هاله اي ازغرور قدرت و ثروت فرو برده بود كه هيچ مخالفي را بر نمي تافت ، دستور سركوبي منتقدين را شخص او صادر مي كرد ، آنان را به زندان مي انداخت و گاه تا مرز اعدام به جلو مي برد. از آن سو اقتصاد و منافع ملي كشور ،در كام خود كامگي ،به حالت ايستايي و عقب ماندگي در آمد . بودجه بر آمده از نفت آن سرمايه ملي كه بايد صرف عمران و آباداني و سرمايه گذاري كشور مي شد تا ريشه فساد را بخشكاند ، هزينه تسليحلات و تبليغات و تقويت بنيه نظامي و انتظامي و در راس آن ساواك مي شد اختناق و گرفتن حق اعتراض از مردم و تك صدايي كردن مطبوعات و رسانه ها، حتي احزاب درون حكومتي خويش، سركوبي داخلي و ژاندارم منطقه بودن ، زيان هاي بزرگي را براي ملت ايرا ن ببار آورد ، كه در نهايت آثار آن تاختن مركب بيداد بر گرده ملت بود . «فتلك بيوتهم خاوية بما ظلموا انّ في ذلك لاية لقوم يعملون» اين خانه هاي آنهاست كه بخاطر ظلم و ستم شان خالي مانده ، و در اين نشانه روشني است براي كساني كه آگاه اند. ( سوره نمل آيه52)
بنابراين اگر بخواهيم علت سقوط نظام پيشين را در يك جمله كوتاه خلاصه نماييم بايد گفت ، نظامي كه بر اساس ظلم ، بي قانوني و ناديده گرفتن حقوق مردم قرار گيرد پايه هاي آن به حكم سنت الهي درهم فرو مي ريزد.
همچنان كه در اين روزگار شاهديم كه چگونه ملت هاي مظلوم و ستمديده منطقه در برابر حكومت هاي خود كامه حاكمان دست نشانده اجانب ايستاده اند و يقينا ايستادگي مردم در برابر اين مستبدان فرجام آن پيروزي خواهد شد چرا كه اين سنت قطعي الهي است كه ظلم پايدار نمي ماند.
مجمع مدرسين و محققين حوزه علميه قم روز 22 بهمن را براي هميشه گرامي مي دارد و همواره خواهان اين است كه عوامل اصلي سقوط شاه و دلايل و عوامل حضور مردم براي برپايي حاكميت ملت و اجراي قانون و پاسخگويي مسئولان فراموش نگردد تا دگر بار خصلت هاي خود كامگان پيشين در هيچ لباسي باز نگردد و اهداف و آرماني كه ملت و رهبري بزرگ انقلاب در پي آن بود محقق شود.
«لقد كان في قصصهم عبرة لاولي الالباب»(سوره يوسف آيه 111 )
مجمع مدرسين و محققين حوزه علميه قم