Please make sure that, your allow_url_fopen or cURL is enabled. Also, make sure your API key and location is correct. Verify your location from here https://openweathermap.org/find

شماره 100 محکومیت حملات به مدرسه علمیه آیت الله سید علی محمد دستغیب در شیراز

تاریخ1388/10/17
بیانیه مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم در رابطه با
محکومیت حملات به مدرسه علمیه آیت الله سید علی محمد دستغیب در شیراز

بسم الله الرحمن الرحيم

مردم مسلمان و متدين ايران
وظيفه علمای دين در تلاش برای فهم دين و ابلاغ آن و داشتن دغدغه عمل به احکام شرع و حفظ حقوق مردم از تعرض قدرتمندان مقتضی بوده است که همواره حوزه های علميه, مراجع و علما در کنار مردم و مورد احترام آنان باشند.
تاريخ هزار ساله حوزه نجف و حوزه های مهم ايران نظير قم, مشهد, تبريز, اصفهان و شيراز گواه زحمت های طاقت فرسايی است که عالمان دين متحمل شده اند تا بتوانند با ترسيم چهره جذاب اسلام نياز بشر به دين را برآورده سازند. حوزه های علميه در طول تاريخ تشيع همواره از دو ويژگی پر افتخار آزادانديشی و استقلال برخوردار بوده اند. آزادانديشی آنان باعث شده است که آراء مختلف و برداشت های متفاوت علما از قرآن و سنت محترم و به رسميت شناخته شود. اين ويژگی تاثير بسزايی در پويايی و پيشرفت آن ها داشته است که انبوه تأليفات ارزشمند حوزويان گواه آن است. استقلال حوزه ها از صاحبان قدرت و ثروت نيز موجب شده است که علوم حوزوی تحت تأثير قدرت های حاکم قرار نگيرد و مراجع و علما بتوانند آزادانه عملکرد حاکمان و مديران جامعه اسلامی را ارزيابی و منصفانه نقد کنند و آنان را از پايمال کردن حقوق مردم برحذر دارند. عموم عالمان در تاريخ درخشان تشيع همواره در کنار مردم بوده و در همدردی با آنان با تأييد, سکوت يا اعتراض به حاکمان تلاش کرده اند به برقراری عدالت در جامعه اسلامی کمک کنند. تاريخ معاصر ايران بيانگر نمونه ای از اين وظيفه شناسی روحانيان است که از مشروطه تا کنون بنا به تکليف الهي-انسانی خود مديران جامعه را به عمل به احکام شرع و حفظ حقوق مردم توصيه کرده, جلودار مطالبات مشروع سياسی آنان بوده و در اين راه از تحمل محروميت ها و سختی ها نهراسيده اند. مجاهدت های عالمان مجاهد قبل و بعد از انقلاب اسلامی ايران و خيرخواهی آنان به مردم و مسؤولان نظام و از طرف ديگر زندان ها, تبعيدها و تلاش ها برای ترور شخصيت آنان هنوز در خاطره مردم مسلمان و انقلابی ايران زنده است.
از آن ميان, حضرت آيت الله آقای حاج سيد علی محمد دستغيب سيدی بزرگوار و روحانی سربلندی است که وارث قرن ها فقاهت و مجاهدت در خاندان محترم دستغيب است. مجاهدت های قبل از انقلاب, حضور فعال در پاسخگويی به مسائل دينی و تأليف کتاب های ارزشمند فقهی برای استفاده عالمان و مجتهدان, تعليم و تربيت بسياری از طلاب و فضلا, همدلی با مراجعان و تلاش برای حلّ مشکل آنان و نقش بارز در نصيحت مديران سياسی نظام از ايشان چهره ای مممتاز و ماندگار ساخته است. حمايت مداوم مردم استان فارس از ايشان و انتخاب مکرر ايشان برای مجلس خبرگان نيز نشانه قدرشناسی آنان و احترامی است که برای سيادت و روحانيت قائل اند. جای تأسف است که آنان که تحمل شنيدن صدای مخالف خود را ندارند در ايام محرم و سوگواری سيد الشهدا عليه السلام در مقابل اين فقيه دلسوز نظام اسلامی ايستادند؛ انسانيت, شريعت و قانون را زير پا گذاشتند و به حوزه علميه, مسجد و بيت ايشان حمله کردند. تاريخ, اين گونه حمله های بی خردان و انحصارگران به بيوت مجتهدان و عالمان و تلاش برای شکست شخصيت آنان را از ياد نخواهد برد. اما هيهات که اين فشارها توانسته باشد در عزم آزادمردان خللی وارد سازد. اکنون استواری و مظلوميت آيت الله دستغيب بر سر زبان ها و مهرش در قلب های مردم تشنه عدالت و بيزار از سياست تک صدايی است. همگان در آينده ای نه چندان دور خواهند فهميد که کمالشان در تحمل ناصحان دلسوز و پای بندی به قانون اساسی و شريعت است. و ما اريد الا الاصلاح ما استطعت.
مجمع مدرسين و محققين حوزه علميه قم

Image

فَبَشِّرْ عِبَادِ الَّذِينَ يَسْتَمِعُونَ الْقَوْلَ فَيَتَّبِعُونَ أَحْسَنَهُ

 

پس بشارت ده به آن بندگان من كه به سخن گوش فرا مى‏ دهند و بهترين آن را پيروى مى كنند

مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم