Please make sure that, your allow_url_fopen or cURL is enabled. Also, make sure your API key and location is correct. Verify your location from here https://openweathermap.org/find

تا این منیت ها و خودخواهی هست، چیزی بهبود نمی یابد

چکیده :در چنین شرایطی که متأسّفانه همه به جان همدیگر افتاده‌اند، افراد دلسوز، باید در حدّ توان، برای رفع اختلافات و ایجاد وحدت و یکپارچگی تلاش کنند، ولی اگر موفّق نشدند، نباید در این زمینه بی‌تفاوت بمانند؛ بلکه باید با تشخیص و شناخت صحیح وظیفه و مسئولیت، آن وظیفه را به درستی ایفا کنند و از هرگونه یأس و ناامیدی و القاء آن به مردم، خودداری کنند و به رحمت الهی برای دستیابی به آینده‌ای روشن، امیدوار باشند. ...
آیت الله مظاهری در سخنانی با انتقاد به برخی رفتارها، هیچ‌گاه تصوّر نمی‌شد در فضای جمهوری اسلامی ایران که نعمتی بزرگ از جانب خداوند متعال است، وضع افراد و مسئولان به جایی برسد که دروغ، غیبت، تهمت، شایعه و اهانت، در بین آنان و در رسانه‌ها به امری رایج و مرسوم تبدیل شده و بسیاری از رسانه‌ها و سایت‌های خبری و روزنامه‌ها به تهمت‌نامه، دروغ‌نامه و فحش‌نامه مبدّل گردد
هیأت رئیسه شورای عالی استان‌ها و رؤسای شوراهای استان‌های سراسر کشور، با آیت‌الله مظاهری دیدار کردند.
به گزارش بازتاب آیت‌الله مظاهری، در این دیدار، با بیان اینکه، تشکیل نهاد شورا و بهره‌مندی از مشورت و نظر مردم و نخبگان، ریشۀ قرآنی و روایی دارد، تأکید کردند: در قرآن کریم و روایات اهل‌بیت«سلام‌الله‌علیهم» بر ادارۀ امور مردم به کمک شورا و مشورت، پافشاری شده و نظرخواهی و رایزنی با خبرگان و صاحب نظران برای رسیدن به نتیجۀ مطلوب، بسیار مهم برشمرده شده است.
ایشان در این زمینه خاطرنشان کردند: یکی از رموز موفقیّت حکومت پیامبراکرم«ص»، حاکمیّت شورا و مشورت در حکومت و نیز پرهیز عوامل و مجریان حکومت و فرماندهان نظامی، از خودسری و خودبینی بود.
آیت‌الله مظاهری تشکیل شوراها در جمهوری اسلامی را از نقاط قوّت قانون اساسی و موجب خشنودی دلسوزان و علاقمندان انقلاب اسلامی و نیز مایۀ پیشرفت و آبادانی کشور دانسته و ضمن قدردانی از اقدامات، برنامه‌‌ها و عملکرد شوراها، تصریح کردند: همۀ مسئولان باید از شوراها که برخاسته از متن مردم هستند،حمایت همه جانبه داشته باشند و از این نهاد مردمی به عنوان یک بازوی توانمند برای ادارۀ امور کشور بهره ببرند، امّا متأسّفانه گاهی مشاهده می‌شود به جای حمایت و پشتیبانی از برنامه‌ها و اقدامات خوب شوراها، در برابر تصمیم‌های اساسی و کارساز آنان، کارشکنی می‌شود.
وی در این‌باره اظهار داشتند: اگر به جای کارشکنی و ایجاد اختلاف، تأیید و اصلاح و نقد و کارگشایی دلسوزانه و خالصانه حاکم شده بود، امروز از ظرفیّت بالای شوراها به گونه‌ای دیگر استفاده می‌شد و اکنون شاهد پیشرفت‌های بیشتر در شهرها و مناطق مختلف کشور بودیم.
آیت‌الله مظاهری با اشاره به اینکه اختلاف و چنددستگی، مورد نکوهش شدید و مذمّت فراوان تعالیم دینی واقع شده است، افزودند: قرآن کریم، شیوع و رسوخ اختلاف در جامعۀ اسلامی را نظیر ریزش آتش از آسمان‌ها و زمین بر سر مسلمانان می‌داند و آن را بسیار مخرّب برمی‌شمرد.
وی در ادامه تأکید کردند: در چنین شرایطی که متأسّفانه همه به جان همدیگر افتاده‌اند، افراد دلسوز، باید در حدّ توان، برای رفع اختلافات و ایجاد وحدت و یکپارچگی تلاش کنند، ولی اگر موفّق نشدند، نباید در این زمینه بی‌تفاوت بمانند؛ بلکه باید با تشخیص و شناخت صحیح وظیفه و مسئولیت، آن وظیفه را به درستی ایفا کنند و از هرگونه یأس و ناامیدی و القاء آن به مردم، خودداری کنند و به رحمت الهی برای دستیابی به آینده‌ای روشن، امیدوار باشند.
آیت‌الله مظاهری، منشأ اختلافات را خودخواهی و خودبینی برشمرده و تصریح کردند: هر اختلافی، از خودخواهی و منیّت دو طرف یا دست کم یکی از طرفین سرچشمه می‌گیرد و تا وقتی اشخاص یا گروه‌ها اصرار بر به کرسی نشاندن حرف خود داشته باشند، این اوضاع بهبود نخواهد یافت.
وی با اظهار تأسّف و نگرانی فراوان از رواج گناهان اجتماعی در جامعه نظیر غیبت، تهمت، دروغ، شایعه و اهانت به دیگران، خاطرنشان ساختند: هیچ‌گاه تصوّر نمی‌شد در فضای جمهوری اسلامی ایران که نعمتی بزرگ از جانب خداوند متعال است، وضع افراد و مسئولان به جایی برسد که دروغ، غیبت، تهمت، شایعه و اهانت، در بین آنان و در رسانه‌ها به امری رایج و مرسوم تبدیل شده و بسیاری از رسانه‌ها و سایت‌های خبری و روزنامه‌ها به تهمت‌نامه، دروغ‌نامه و فحش‌نامه مبدّل گردد. ولی در عین حال، در همین وضعیّت هم نباید کسی مأیوس و ناامید باشد و همه به خصوص نهادهای مردمی مانند شوراها، با تشخیص مسئولیت‌ها و وظایف خود با صبر و بردباری به این وظایف عمل کنند تا در پیشگاه مردم و خدا، بتوانند پرونده‌ای قابل قبول ارائه داده و پاسخ قانع‌کننده‌ای برای برنامه‌ها و اعمال خود داشته باشند.

Image

فَبَشِّرْ عِبَادِ الَّذِينَ يَسْتَمِعُونَ الْقَوْلَ فَيَتَّبِعُونَ أَحْسَنَهُ

 

پس بشارت ده به آن بندگان من كه به سخن گوش فرا مى‏ دهند و بهترين آن را پيروى مى كنند

مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم